Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Bachfestival in Dordrecht

Bachfestival in Dordrecht

Het programma van het tweede Bachfestival Dordrecht is bekend gemaakt. Het festival, richt zich op de muziek van Johann Sebastian Bach (1685-1750) en op zijn betekenis in de 21ste eeuw.

 
Meer dan 150 publieksevenementen op 50 locaties brengen een gevarieerde mix van Bach Puur en Bach Anders. Onder de muzikale hoogtepunten de internationaal fameuze Swingle Singers uit Londen, De Nederlandse Bachvereniging, La Risonanza uit Italië, Cappella Amsterdam en vele anderen. Kaarten zijn vanaf vandaag te bestellen via de website; vele andere concerten en activiteiten zijn gratis.
 
Net als in 2010 wisselen klassieke concerten en hedendaagse muziek elkaar af in zalen en kerken, op straat, in hofjes, op pleinen en in tuinen in Dordrecht en de Drechtsteden. Het festival verbindt barokmuziek, jazz, streetdance, wereldmuziek en muziektheater tot een feest voor het oor.
 
Artiesten van wereldfaam treden op naast véél jong talent, er zijn gratis straat- en salonconcerten, concerten op het befaamde Bachorgel in de Grote Kerk, films, Broodje Bach, concertinleidingen, masterclasses en nog veel meer.
 
Nieuw dit jaar is de Grote Bach-familiedag op 15 september, waar actief kan worden meegedaan aan uitvoeringen van muziek van Bach. Een onderdeel daarvan is het Open Podium in het Dordrechts Museum, waar kinderen, ouders, grootouders en vrienden samen kunnen musiceren en publiek de hele dag welkom is (gratis toegang).
Bach Puur en Bach Anders
 
Onder de noemer Bach Puur brengen grote namen uit de historische uitvoeringspraktijk de klassieke Bach, puur en historisch, op klavecimbel, orgel, viool en viola da gamba, in kamermuziek, cantates en enkele grotere orkestwerken. Onder de uitvoerenden o.a. de Nederlandse Bachvereniging, Amandine Beyer, La Risonanza, Pieter Dirksen, Cappella Amsterdam, Leo van Doeselaar, Musica Amphion, L'Armonia Sonora en vele anderen.
 
In de programmalijn Bach Anders blijkt Bach nog altijd springlevend. Muzikanten en componisten vertalen de muziek naar jazz, wereldmuziek en streetdance of voeren uit op instrumenten die Bach niet kende. Op het programma staan onder andere The Swingle Singers, Ivo Janssen, Rembrandt Frerichs Trio, CalefaXL, streetdance van ISH, Gerardo Jerez Le Cam Quartet, Música Temprana, Arno Bornkamp, Muziektheater Hollands Diep en vele anderen.
 
Daarnaast zijn er programma’s waarvan de titel een verrassende inhoud verbergt, zoals “Tangos voor Bach” of “Bach in het oerwoud”.
 
Het complete festivalprogramma is te vinden op www.bachfestivaldordrecht.nl.
Luisteren en meedoen
 
De festivalorganisatie verwacht net als in 2010 een divers publiek: jong en oud, liefhebber en leek, amateur en professional, actief en toehorend. De succesvolle eerste editie trok 12.500 bezoekers; dit jaar worden 15.000 mensen verwacht.
 
Bezoekers komen niet alleen om te luisteren. Er zijn masterclasses voor jonge professionals en amateurmusici en de Internationale Orgelacademie biedt leermomenten op het Bachorgel in de Grote Kerk.
 
Op het programma staan verder de Cantatedag o.l.v. Nico van der Meel, met koren uit de regio, de Grote Bach-familiedag en het eerste optreden van het Drechtsteden Bachkoor, een van de educatieve initiatieven van het Bachfestival. Openbare interviews, concertinleidingen en Bach-films bieden achtergrondinformatie.
 
Het Bachfestival Dordrecht is een initiatief van de gemeente Dordrecht die het festival ook financieel ondersteunt. Hoofdsponsor van de editie 2012 is KROHNE. Daarnaast maken vele andere begunstigers en sponsoren deze tweede editie mogelijk.
Wanneer?
Van 14 september 2012 00.00 uur tot 23 september 2012 00.00 uur
Locatie:
divers, zie de website
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.