Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Groot Winkeltijdendebat

Groot Winkeltijdendebat

De afgelopen periode is op verschillende plekken, maar ook via de media, uitgebreid gediscussieerd over de openingstijden in de binnenstad van Dordrecht. Koopavond op donderdag of op vrijdag? Meer zondagopenstellingen of niet? Is om half zes de winkels dicht nog van deze tijd, of niet? Hoe verhoudt zich dat tot veranderingen in het gedrag en de wensen van de huidige consument?

Geen eenvoudige vragen, maar wel belangrijke vragen voor de huidige en toekomstige positie van de Dordtse binnenstad in het algemeen en voor u als binnenstadsondernemer in het bijzonder. Duidelijk is dat het gedrag van de consument, bijvoorbeeld door de opmars van internetverkoop, verandert. Wat betekent dat voor de binnenstad en voor u? Wat kunnen we leren van ontwikkelingen en initiatieven elders in Nederland? En wat is er op basis van de huidige landelijke en gemeentelijke wet- en regelgeving mogelijk?

Dordrecht heeft de ambitie om het historische winkelhart van de regio te zijn. De vraag is daarom natuurlijk ook wat dit betekent in het licht van de openingstijden in de binnenstad?

Het programma van de avond is als volgt:
• Inleiding door Felix Wigman, voorzitter van het landelijk Platform Binnenstadsmanagement. Vanuit zijn deskundigheid zal hij een beeld geven van de landelijke ontwikkelingen op het gebied van de detailhandel en legt daarbij een relatie met de Dordtse binnenstad.
• Drie Dordtse ondernemers delen hun droom met u. Hoe ziet in hun dromen de binnenstad van Dordrecht er over 5 à 10 jaar uit en wat betekent dat voor de openingstijden?
• Paneldiscussie. Wat is uw mening, welke suggesties en ideeën hebt u? De discussie staat onder leiding van Gerben Baaij, directeur van Dordrecht Marketing. In het panel neemt onder andere Jasper Mos zitting
• Afronding en belangrijkste conclusies, met Felix Wigman. Hopelijk kunnen we aan het eind van het programma een aantal conclusies trekken en afspraken maken waarmee we gezamenlijk aan de slag gaan.

(Inloop vanaf 17.30 uur) Vanwege het tijdstip wordt er vanzelfsprekend gezorgd voor een maaltijd.
U kunt zich inschrijven via email.

Wanneer?
25 september 2012 van 18.00 tot 19.30 uur
Organisator
Platform Binnenstadsmanagement
m.slingerland@dordrecht.nl
Locatie:
in Intree Dordrecht
Gerelateerde wijken:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.