Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Museumavond Water

Museumavond Water

Iedereen kan gratis het museum bezoeken. Dat water als thema is gekozen komt door de tentoonstelling over de Dordtse impressionist Anthonie Pieter Schotel, die tot 14 oktober in het museum te bezichtigen is. Water, lucht en schepen zijn de belangrijkste thema’s in zijn werk en daarom heet de tentoonstelling ‘De wereld van het water’. Suzanne Harleman van het Dordrechts Museum geeft die vrijdag rondleidingen door de tentoonstelling.

Bijzonder is het waterflessenconcert dat percussioniste Leticia Bal om 20.00 en 21.00 uur geeft in de tentoonstelling van A.P. Schotel. Zij weet op haar met water gevulde flessen indrukwekkende klanken te produceren

Die avond wordt ook het schilderij ‘De Maas bij Dordrecht’ dat Eugène Louis Boudin in 1884 schilderde, aan het publiek gepresenteerd. Het hangt naast ‘Gezicht op Dordrecht’ van Jan van Goyen uit 1651 en ‘Zeilschepen bij Dordrecht’ van Johan Barthold Jongkind uit 1870. Een Franse kunstkenner typeerde Boudin in de 19e eeuw als ‘zoon’ van Van Goyen en ‘broer’ van Jongkind en 28 september wordt uitgelegd waarom.

In het auditorium worden die avond oude films uit het archief van Erfgoedcentrum DiEP vertoond en ingeleid. Zo zullen er onder meer films over de Biesbosch uit de jaren ’50 worden vertoond. Hierin is het leven en werk te zien van de bewoners, bijvoorbeeld rietsnijders die in plaggenhutten wonen.

Museumavond - het Dordrechts Museum anders dan anders
Elke laatste vrijdagavond van de maand een bijzonder programma met muziek, rondleidingen, happy hour bij restaurant Art & Dining en een speciale aanbieding in de museumwinkel

De Museumavond is gratis te bezoeken van 17-22 uur

Wanneer?
28 september 2012 van 17.00 tot 22.00 uur
Locatie:
Dordrechts Museum, Museumstraat
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.