Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Kinderboekenweek

Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek 2012 (3 t/m 14 oktober) staat in het teken van Hallo wereld! Kinderen kunnen dan van alles ontdekken over wat kinderen uit andere landen eten, beleven en leuk vinden. Samen met Het Plein Ridderkerk, Kinder- en jeugdboekwinkel De Giraf, Benevia Muziekcentrum, het Dordrechts Museum, Stadsboerderij en het Da Vinci College organiseert de Bibliotheek A tot Z volop activiteiten. Van poppenkast tot muziekles en van knutselworkshop tot wereldwandeling. Er is voor ieder kind wat wils.

De Kinderboekenweek wordt op woensdag 3 oktober feestelijk geopend in de Centrale Bibliotheek Dordrecht door auteur Karina Schaapman van het boek Het Muizentheater. Ook is er een leuke voorstelling in kinderboekenwinkel De Giraf, een boekpresentatie in het Dordrechts Museum, een concert in Benevia Muziekcentrum en twee voorleesmiddagen in Stadsboerderij bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Verder wordt er in alle A tot Z vestigingen van Dordrecht een workshop ‘Maak je eigen wereldkamer’ gegeven naar aanleiding van het boek Het Muizentheater. Benieuwd naar de mooie wereldkamers? Loop dan de wereldwandeling in het centrum van Dordrecht. Een plattegrond hiervan is gratis af te halen in de Centrale Bibliotheek, Biebwinkel A tot Z en Kinderboekenwinkel De Giraf of te downloaden op de website.

Openingsmiddag
Op de eerste dag van de Kinderboekenweek zal auteur Karina Schaapman de Kinderboekenweek officieel openen door Het Wereldhuis te onthullen. Karina is bekend van het boek Het Muizentheater. In dit boek is het huis van de muisjes Sam en Julia opgebouwd uit kamers (dozen) die verschillende werelden laten zien. Het Wereldhuis is gebaseerd op dit boek: het is opgebouwd uit dozen die verschillende werelden laten zien. De dozen zijn gemaakt door kinderen uit groepen vijf en zes van basisscholen uit Dordrecht. Na afloop zal Karina signeren in Kinderboekenwinkel De Giraf, gelegen naast de Centrale Bibliotheek.
Woensdag 3 oktober • 14.30 uur
Centrale Bibliotheek • Gratis

Maak je eigen wereldkamer
Ken je Het Muizentheater van Karina Schaapman? In dit boek is het huis van de muisjes Sam en Julia opgebouwd uit kamers (dozen) die verschillende werelden laten zien. Tijdens deze workshop kunnen kinderen zelf aan de slag met hun eigen Wereldkamer. Onder begeleiding van Da Vinci-studenten kunnen zij een fantasiekamer, een Chinese kamer of een speelgoedkamer maken. Alle kamers samen maken Het Wereldhuis, dat tijdens de Kinderboekenweek te zien is in de bibliotheek.
Woensdag 3 oktober • vanaf 14.30 uur
Vestigingen Centrale Bibliotheek, Crabbehof, Dubbeldam, Stadspolders en Sterrenburg
Gratis deelname, wel belangrijk om een schoenendoos mee te nemen!

Ouderwets klaslokaal
Altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe een klaslokaal er vroeger uit zag? Kom dan kijken in de Centrale Bibliotheek! Hier heeft het Nationaal Onderwijsmuseum tijdens de Kinderboekenweek een echt ouderwets lokaal ingericht.
Woensdag 3 oktober t/m zaterdag 13 oktober • openingstijden
Vestiging Centrale Bibliotheek • Gratis

Wereldwandeling
Loop tijdens de Kinderboekenweek de Wereldwandeling en ontdek de Wereldkamers van Pabo-studenten, winkeliers en galeriehouders. De puzzeltocht gaat langs etalages in het centrum van Dordrecht waarbij kan worden geraden welke thema’s of boeken de kamers laten zien. Alle beginletters samen vormen een woord. De plattegrond is op te halen in Centrale Bibliotheek, Biebwinkel A tot Z en Kinderboekwinkel De Giraf en te downloaden op de website
Woensdag 5 oktober t/m zaterdag 13 oktober • openingstijden
Centrum Dordrecht • Gratis te downloaden op de website

Voorleesmiddag
In de Stadsboerderij bij het Duurzaamheidscentrum worden op woensdag 3 en 10 oktober de mooiste verhalen voorgelezen over dieren en natuur.
Woensdag 3 en 10 oktober • 13.30, 14.30 en 15.30 uur
Stadsboerderij bij Duurzaamheidscentrum • www.weizigtnmc.nl

Voorstelling Hallo!
Het prentenboek Hallo! Heeft een speciale plek in de Kinderboekenweek. Makers Fleur van der Weel en Edward van de Vendel gever eer een leuke voorstelling over. Na afloop van de voorstelling zal het duo signeren.
Vrijdag 5 oktober • 16.00 – 16.45 uur
Kinderboekwinkel De Giraf • € 2,50, tickets te koop bij De Giraf

Boekpresentatie Bekijk ‘t maar
Alex de Wolf en Peter Marijnissen zullen met verhalen over schilderijen in het Dordrechts Museum het kinderboek Bekijk ’t maar presenteren.
Woensdag 10 oktober • 15.00 – 17.00 uur
Dordrechts Museum • www.dordrechtsmuseum.nl

Reis mee met Gulliver!
Het Dordrechts Philharmonisch Jeugdorkest neemt je mee op reis! Ze spelen muziek van het verhaal van Jonathan Swift over Gullivers reizen. Scheepsarts Gulliver vaart op de wereldzeeën en beleeft vele avonturen. Kom kijken en luisteren naar muziek van de hele wereld! Neem je vriendjes mee en probeer na afloop de instrumenten zelf uit.
Zaterdag 13 oktober • 14.00 uur
Benevia Muziekcentrum • www.dpho.nl • gratis (tot 16 jaar), € 3,50 (volwassenen)
Ben je lid van de bibliotheek? Dan mag je vader of moeder gratis mee!

Wanneer?
Van 3 oktober 2012 00.00 uur tot 14 oktober 2012 00.00 uur
Locatie:
Divers, zie bericht
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.