Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Zielenvespers

Zielenvespers

Vespers voor de Overledenen 
Vandaag viert en bidt de Interkerkelijke Schola Cantorum Dordrecht e.o. (koorleider Elly Stuurman), de vespers voor de Overledenen (Allerheiligen en Allerzielen).

Allerheiligen is een christelijk feest dat op 1 november valt en gevierd wordt onder katholieken en Anglicanen. Deze feestdag viert de nagedachtenis aan alle heiligen en martelaren. De volgende dag wordt Allerzielen gevierd. Met Allerzielen worden de overledenen herdacht.

In deze vespers zingen wij het requiem. In de protestantse traditie kent men een soortgelijke dienst, nl. Eeuwigheidszondag. Op eeuwigheidszondag (laatste zondag kerkelijk jaar) worden de overledenen herdacht, in het bijzonder degenen uit ons midden die in het afgelopen jaar zijn overleden. Hun namen worden genoemd, en er wordt in de dienst een kaarsje aangestoken als teken dat we ons blijvend met hen verbonden voelen. Dit is ook mogelijk tijdens deze vespers voor de Overledenen.

Wanneer?
2 november 2012 van 19.30 tot 00.00 uur
Organisator
Interkerkelijke schola cantorum Dordrecht e.o.
Locatie:
Trinitatiskapel, Vriesestraat 20, 3311HR Dordrecht
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.