Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

[F]luister

[F]luister

[F]luister presenteert vandaag maar liefst drie acts: Het modern klassiek ensemble 0, de ijzingwekkende mooie ambient van Fieldhead en de verstilde electro-ambient van The Boats. Bij alle acts zijn elementen uit de klassieke muziek terug te horen, maar iedere muzikant weet dat op eigen wijze te verwerken.

0 (Sylvain Chauveau, Joel Merah en Stéphane Garin) (FR) 
0 (uitgesproken als zero) is een Frans collectief dat naast eigen werk ook muziek van Steve Reich, John Cage, Fritz Hauser, Philip Glass en Morton Feldman uitvoert. Onlangs lanceerde het ensemble de website www.7yearsofsilence.com: Een zeven jaar durende compositie waarin stilte en flarden geluid worden afgewisseld.  Sylvain Chauveau is geen onbekende in Dordrecht; behalve een solo-optreden bij [F]luister in 2007 trad hij in 2008 op met ON op tijdens het Urban Explorers Festival.

The Boats (UK)
The Boats bestaat uit Craig Tattersall (Hood, The Remote Viewer) en Andrew Hargreaves. De laatste tijd wordt dit duo vergezeld door Danny Norbury op cello. The Boats heeft inmiddels een serie veelzijdige albums op zijn naam staan, met een afwisselend geluid door het gebruik van electronica, tapeloops, piano en cello. Op het laatste album, dat uitgebracht werd op het 12K-label, staat de dromerige zang van de Japanse zangeres Cuushe centraal. Misschien zal ook zij acte de présence geven tijdens deze [F]luister-editie.

Fieldhead (UK)
De uit Leeds afkomstige Paul Elam treedt op als Fieldhead. Elam behoort tot de muzikale kring rondom de band Hood, hij is namelijk lid van de Hood spin-off The Declining Winter. Als Fieldhead maakt hij prachtige ambient waarin zowel lome hiphop beats als taperuis, versleten loops en dromerige klankmanipulaties te horen zijn. Bij liveoptredens wordt Fieldhead ondersteund door Elaine Reynolds op viool.

[F]luister
[F]luister is een serie optredens met aandacht voor luistermuziek. Het brengt verrassende muziek in een kunstzinnige omgeving. Experimentele en klassieke muziek, soundscapes en diverse singer-songwriters: al zesentwintig edities lang kwam er een breed scala aan klanken voorbij. [F]luister komt voort uit het Urban Explorers Festival.

Met ingang van 2012 vinden de concerten plaats in De Zaal van restaurant Art & Dining in het Dordrechts Museum.
Entree: gratis

 

Wanneer?
4 november 2012 van 15.00 tot 00.00 uur
Locatie:
De Zaal van Art & Dining / Dordrechts Museum, Museumstraat 40
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.