Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Start cursus improviseren voor blaas- en strijkinstumenten

Start cursus improviseren voor blaas- en strijkinstumenten

ToBe-docent én bekend saxofonist Nils van Haften start in de week van 5 november een nieuwe introductiecursus improviseren voor blaas- en strijkinstrumenten op de ToBe locaties De Munt in Dordrecht en Het Plein in  Ridderkerk. De cursus is opgezet voor blazers en strijkers vanaf 12 jaar met minimaal 3 jaar leservaring en is zowel voor cursisten van ToBe als niet-cursisten. Het maakt niet uit of je wel of geen ervaring hebt met improvisatie.  De cursus bestaat uit acht introductielessen en wordt vervolgd met vier bijeenkomsten samenspel tijdens de Projectmaand Muziek in februari. ToBe cursisten betalen € 50,- en niet-cursisten betalen € 100,-  voor de 12 lessen.
De lessen vinden plaats op de maandag, dinsdag en donderdag. Ga voor meer informatie en/of aanmelden naar de website.

Inhoud cursus
Deze cursus geeft je richtlijnen om te improviseren op het gebied van de lichte muziek (pop, jazz, gospel en musical). Onderwerpen die aan bod komen zijn: Hoe bouw ik een goede solo op? Welke noten gebruik ik? Wat is een akkoordenschema en wat kan ik er mee als blazer/strijker? Hoe verzin ik een begeleidende partij, passend bij zang? Je krijgt ook tips hoe je zelf liedjes kunt componeren. Aan het eind van deze cursus speel jij zonder schroom jouw droomsolo met andere muzikanten.

Saxofonist Nils van Haften (1969) is sinds 1994 als docent verbonden aan de Muziekschool van Stichting ToBe. Hij bespeelt alle soorten saxofoons, van bariton tot sopraan, en (bas)klarinet. Nils is een veelgevraagd solist bij het Metropole Orkest, Clazz Ensemble en Bob Brookmeyer New Art Orchestra.  

Wanneer?
5 november 2012 van 00.00 tot 00.00 uur
Organisator
ToBe
613 31 44
klant@stichtingtobe.nl
Locatie:
Munt 5
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.