Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Johan de Wittlezing / Edith Schippers

Johan de Wittlezing / Edith Schippers

Tijdens de 21e Johan de Wittlezing geeft demissionair Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport drs. Edith Schippers een voordracht over de houdbaarheid van de zorg.

De Johan de Wittlezing wordt sinds 1990 georganiseerd door de Dordtse Academie. Burgemeester A.A.M. Brok, voorzitter van de Dordtse Academie, opent de avond. Leerlingen van het Johan de Witt-gymnasium verzorgen een muzikaal intermezzo en nemen deel aan het debat na afloop van de lezing. Het debat wordt begeleid door Victor Deconinck. De lezing start om 20.15 uur, de toegang is vrij. Er is plaats voor circa 500 toehoorders. De Augustijnenkerk gaat om 19.45 uur open.

Het initiatief tot het organiseren van de lezing, vernoemd naar Dordtenaar en raadspensionaris van Holland Johan de Witt, werd ooit genomen door K.L. (Bert) Poll, hij was bestuurslid van de DordtseAcademie en hoofdredacteur van het Cultureel Supplement van NRC Handelsblad. Voor de lezingen nodigt de stichting vooraanstaande personen uit op het terrein van o.a. cultuur, geschiedenis, politiek, bestuur, onderwijs en gezondheidszorg. De Dordtse Academie draagt zo bij aan het maatschappelijke debat over fundamentele en/of actuele vraagstukken. Eerdere sprekers waren: Henk Vonhoff, Jos van Kemenade, Heleen Dupuis, Henk van Os, Martin van Amerongen, Wim van den Donk, Piet-Hein Donner, Wouter Bos, Paul Cliteur, Jozias van Aartsen, Wim van de Camp en Willem Frijhoff.

Wanneer?
7 november 2012 van 20.15 tot 00.00 uur
Locatie:
in de Augustijnenkerk, Voorstraat 216
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.