Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Jazz & Beyond - Band of Scallies

Jazz & Beyond - Band of Scallies

Deze editie van Jazz and Beyond staat in het teken van Jimi Hendrix. De Utrechtse formatie Scallymatic Orchestra zal hun interpretatie geven van favorite Hendrix nummers. Geheel op eigen wijze, met een gloednieuwe arrangementen en een dikke souljazz inslag.

De 40ste sterfdag van gitaargod Hendrix was voor gitarist/arrangeur Mathijs Duringhof de aanleiding om het werk van deze legende eens flink te Scallymatiseren voor zijn Scallymatic Orchestra. Rond Jimi's 70ste geboortedag presenteren zij dan nu: Band of Scallies. De cross-over van vintage grooves met soul & jazz, de energie en 'space', muzikaliteit en experiment, de ijzersterke riffs en prachtige liedjes allemaal zaken die zo op het lijf geschreven zijn. Het is de Scallymatic Sound: een frisse mix van jazz, soul- en ’70 grooves.

Speciaal voor dit project werkt de band samen met zanger Soul Mack. Een nog vrijwel onontdekt Nederlands zangtalent, terwijl hij toch echt de Otis Redding van de Lage Landen is. De single 'Freedom' is al uit, het album ligt op goedkeuring van de erven Hendrix te wachten. De overige bandleden, aka Scallies, verdienen ondertussen ruimschoots hun sporen in muziekland. Ze spelen/speelden o.a. ook bij Wouter Hamel, Chef Special, Caro Emerald, Ruben Hein, Kim Hoorweg, Lilian Hak en Shirma Rouse.

Line up:
Soul Mack - vocals
Gerben Klein Willink - trompet
Carlo Banning - saxen
Daan Herweg - toetsen
Hugo Den Oudsten - bass
Salle de Jonge - drums
Juri Kuefner - percussie
Mathijs Duringhof – gitaar

Deur open 21:30u / Aanvang 22:30u

Entree € 7,- / leden DJS, studenten en jongeren tot 25 jaar € 3,50

Wanneer?
10 november 2012 van 22.30 tot 00.00 uur
Locatie:
Grotekerksplein 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.