Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Benefiet-concert

Benefiet-concert

Met deze avond wordt er geld ingezameld voor dove, slechthorende en mentaal beperkte kinderen in Bamenda in het West-Afrikaanse Kameroen. Meer specifiek, twee lokale organisaties in Bamenda zullen met het concert worden ondersteund: het Mbingo-instituut en het Wakka-centrum.

Op deze avond treden twee artiesten met Kameroense ‘roots’ vrijwel belangeloos op:  soulzanger Blick Bassy en soul/jazz-zangeres Ntjam Rosie. Daarnaast zullen jongeren uit Dordrecht samen met professionele muzikanten nummers zingen uit de musical Porgy  & Bess. Ook zal u kunnen kiezen uit heerlijke taarten, spijzen en dranken. Én kunt u bij kraampjes bijzondere artikelen uit Kameroen kopen. De eerste 30 personen die kaarten reserveren, maken kans op een backstage-ontmoeting met de artiesten.

Programma
19.00                    Zaal open
19.30                    Optreden soulzanger Blick Bassy
20.25                    Pauze
21.10                    Optreden Dordtse jongeren met repertoire uit Porgy & Bess
21.30                    Optreden jazz-zangeres Ntjam Rosie
22.00                    Afsluiting

Het belooft een avond vol jazz en veel soul te worden. Vooral dankzij de bijdragen van de artiesten Blick Bassy en Ntjam Rosie.

Blick Bassy uit Kameroen is zanger, gitarist en percussionist. Hij wordt beschouwd als één van de grote nieuwe talenten van de Afrikaanse muziek. Met zijn warme, gloedvolle soulstem verbindt hij diverse Afrikaanse muziekstijlen met bossa nova en jazz. Voor zijn laatste CD liet hij zich inspireren door muziek uit Centraal Afrika, Benin, Senegal en Brazilië.

Ntjam Rosie is geen doorsnee jazz-vocaliste. Zij omschrijft haar eigen stijl als "Afropean Soul in a Jazzy state of mind". Zij wordt geïnspireerd door artiesten als George Duke, Stevie Wonder, Patrice Rushen, Syreeta and Miriam Makeba. Haar laatste CD is een mengsel van Braziliaanse grooves, Afrikaanse elementen, jazz en veel soul.                  

Kaartverkoop
De zaal is vanaf 19.00 uur open. Kaarten kosten in de voorverkoop €12,50 en op de avond zelf €15,-.
U kunt kaarten reserveren door een e-mail te sturen.

Wanneer?
16 november 2012 van 19.30 tot 22.00 uur
Locatie:
in de Trinitatiskapel aan de Vriesestraat 20-22
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.