Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Museumavond met Daisy Enjazzed Trio

Museumavond met Daisy Enjazzed Trio

Het Dordrechts Museum pakt tijdens de Museumavond weer groot uit. Rondom het thema ‘Verhalen vertellen’ wordt er een kunstzinnig programma gepresenteerd met verschillende muzikale en theatrale acts. Ook zijn er verschillende rondleidingen. Speciale aandacht is er voor de tentoonstelling Kastjes kijken, beeldend werk van C. Buddingh’ die dan te zien is voor het publiek.

Het Daisy Enjazzed Trio zorgt die avond voor beeldschone ballades, vrolijke pop en ouderwetse jazz. Een optreden van dit trio staat bol van harmonieuze samenzang en mooie en swingende muziek.

Schuif aan bij Ary Scheffer
Het museum krijgt deze avond hoog bezoek. De bekende Dordtse schilder Ary Scheffer maakt in de persoon van Peter Marijnissen zijn opwachting. Tijdens de Scheffermonologen geeft hij in vier korte monologen de bezoekers in chronologische volgorde een kijkje in zijn leven. Zo komt de romantische, republikeinse en religieuze Ary aan bod. Wie de Museumavond alleen bezoekt, maar het gezellig vindt met andere bezoekers een hapje te eten in restaurant Art & Dining kan aanschuiven bij Ary Scheffer. Er is plaats voor acht personen. Reserveren is verplicht. Slechts 1 reservering pp via aanmelden@dordrechtsmuseum.nl tot 30 november. 

Film Poëzie in een ander medium
Documentairemaker Annemarie Strijbosch geeft een toelichting op de film Poëzie in een ander medium die zij samen met Jeanne van der Horst maakte. Dichter Cees Buddingh’ werkte enthousiast mee aan verschillende tv-programma’s en was de eerste presentator van Poets, het programma met de verborgen camera onder redactie van beeldend kunstenaar en schrijver Armando. Aan het woord komen ook Armando, Buddingh’s zoon Sacha en biograaf Wim Huijser.

De film wordt uitgebracht bij de tentoonstelling Kastjes kijken, beeldend werk van C. Buddingh' en is deze avond tot 22 uur doorlopend te zien in De Zaal van Art & Dining.

Kijkje achter de schermen
Speciaal voor deze gelegenheid biedt het Dordrechts Museum een kijkje achter de schermen bij de restauratie van het Vogelstuk van Abraham Busschop De raaf die beroofd wordt van de veren waarmee hij zich had getooid. Bezoekers krijgen de unieke kans het plafondstuk van dichtbij te bewonderen en restaurator Lidwien Speleers meer te vragen over het werk dat in 2011 werd aangekocht. Het kunstwerk wordt uiteindelijk teruggebracht in oorspronkelijke staat waarna het weer de functie krijgt dat het oorspronkelijk: als plafondstuk. 

Programma

17 en 19 uur  Optreden Daisy Enjazzed Trio. Beeldschone ballades, vrolijke pop en ouderwetse jazz. Locatie: Wijnbar.

Vanaf 17 uur Art & Dining serveert een speciaal Verhalenmenu voor 29,50 p.p.  geïnspireerd op verhalen rondom de VOC. Ook is er een Happy Hour en High Wine.

17.30 uur  Schuif aan bij Ary Scheffer in Art & Dining. Max. acht personen.  Reserveren verplicht. Slechts 1 reservering pp.

19.30 uur Annemarie Strijbosch vertelt over de film Poëzie in een ander medium, over de kastjes van  C. Buddingh’. Aansluitend wordt de film tot 22.00 uur doorlopend vertoond. Locatie: De Zaal Art & Dining.

20.15 + 21 uur  Rondleiding Mythen en Sagen in de schilderkunst. Start: Hal entree rechts. + Kijkje achter de schermen bij het Vogelstuk van Abraham Busschop. Start: Hal entree links.        

20.30 + 21.30 uur  Bart van Aanholt leest op zaal voor bij Meestertekenaar Jan van der Kooi

20.45 uur De Scheffermonologen door Peter Marijnissen. Start: Hal entree.

De Museumavond is gratis te bezoeken van 17-22 uur.
Art & Dining is deze avond geopend tot 23.00 uur.

Wanneer?
30 november 2012 van 17.00 tot 22.00 uur
Locatie:
Dordrechts Museum, Museumstraat 40
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.