Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Presentatie Dordtse Schrijversloge

Presentatie Dordtse Schrijversloge

De leden van de Dordtse Schrijversloge presenteren zich. Het programma bestaat uit een voorlees- en signeersessie, akoestische muziek, schrijf- en flirtworkshops. Ook kunnen beginnende auteurs tips krijgen over het schrijven van spannende boeken of verhalen.

De Schrijversloge bestaat uit Andries Boneschansker, Arend van Campen, Jochum Visser (Joachim Piscator), Ina de Weert en André Oerlemans. Zij willen laten zien dat Dordrecht niet alleen een stad van beeldend kunstenaars is, maar ook van schrijvers. De vijf auteurs schrijven uiteenlopende genres, van thrillers tot novelles, van verhalenbundels tot romans. Zij proberen elkaar te ondersteunen, te helpen met promotie en tips en ze beoordelen elkaars werk.

Andries Boneschansker
Andries Boneschansker werkte onder meer bij politie, justitie en in het gevangeniswezen en maakte deel uit van de VN-missie in Kosovo, vlak na de oorlog. Zijn eerste boek ‘100 Dagen’ is een indringende weergave van het dagboek dat de schrijver bijhield tijdens zijn uitzending. Deze zomer kwam zijn nieuwe verhalenbundel ‘De Barre Tocht’ uit. In twaalf korte verhalen wordt de lezer aan de hand genomen door het leven. De verhalen variëren van de koude van het water tot de hitte van het vuur. Van een noeste schipper tot een prachtige Française. Van een lieve winterfee tot de schrijfster van het kerstverhaal. Van een dode mevrouw tot een reiziger naar verre landen. De opbrengst van het boek gaat naar het reddingswezen op het Eiland van Dordrecht.
Verder staat Boneschansker met zijn boekenserie ‘Sterk Blauw’ bekend als de Dordtse Baantjer. Zaterdag presenteert en signeert hij in die serie ‘De zaak Calluna’ en ‘De zaak Schutter’.

Arend van Campen
Arend van Campen werkte en woonde als energy consultant in verschillende landen. Zijn thrillers spelen zich af in de oliehandel, waar zakelijke belangen vaak prevaleren boven ethische vraagstukken. Zijn nieuwe boek ‘Skikda, om god of olie?’ speelt zich af tegen de achtergrond van de Algerijnse burgeroorlog in 1997. Hoofdpersoon in het boek is Martin Braks, net als Van Campen olie-expert. Wanneer Braks hoort dat zijn collega Gert dood is aangetroffen, vertrekt hij naar Algerije om uit te zoeken wat er precies is gebeurd. Al snel raakt hij betrokken bij de Algerijnse burgeroorlog en maakt contact met de Group Islamic Armee (GIA), die hem onverwachts gaat helpen. Eerder schreef Van Campen ‘Probo Koala, the Rich Boys Connectie’. Een spannende eco-thriller over de schemer rond de internationale oliehandel, wat uiteindelijk leidde tot het dumpen van giftige olieresten in Ivoorkust. Hij was rond de rechtszaak diverse malen als deskundige te gast bij actualiteitenprogramma’s als Zembla en Profiel.

Ina de Weert
Ina de Weert is een schrijvende duizendpoot. Ze schrijft thrillers, spannende en absurde verhalen en managementboeken. Daarnaast geeft ze schrijfworkshops en organiseert zij schrijfvakanties. Onlangs verscheen haar boek  ‘Zakelijk flirten voor Dummies’ en stond een verhaal van haar hand in de bundel ‘Bergen Bloedt’. ‘Schrikkelbruid’, met hierin het verhaal ‘Dossier gesloten’ van De Weert, is begin december verschenen. De Weert debuteerde in 2005 met een absurd verhaal, getiteld ‘De stalkende stomerijman’, dat meedong in een schrijfwedstrijd van dagblad Trouw en de KRO en verscheen via uitgeverij De Geus in Breda. In 2006 verscheen haar verhalenbundel met hilarische dating verhalen ‘Same place, same time’, bij uitgeverij Tirion in Baarn. Haar literaire thriller ‘Rode gloed’ uit 2008 werd ook positief ontvangen. Ina is eigenaar van Missie-InC/InterimSupply en werkt als onderwijsadviseur, trainer en contentontwikkelaar.
Bij Vos & Van der Leer leest ze voor uit haar verhalen en geeft ze workshops spannend schrijven en zakelijk flirten.

Jochum Visser
Advocaat Jochum Visser schrijft onder het pseudoniem Joachim Piscator. Vorig jaar verscheen zijn boek ‘Moresnet’, een literaire novelle over geld, macht en lust. In het boek weet hij op treffende wijze een beeld te schetsen van het 19e-eeuwse Antwerpen en de streek rond Moresnet, destijds een ministaatje tussen Nederland, België en Duitsland. Het verhaal draait om de jonge, mooie schippersvrouw Istvana, die terecht komt in een wereld van intrige en hebzucht. Zij wordt als een speelbal gebruikt door mannen die dingen naar rijkdom, macht en haar begeerlijke lichaam. Inzet zijn de aandelen van de oude zinkmijn van Moresnet, waar de teloorgang van het oude Europa voelbaar is.
Onlangs verscheen zijn bundel ‘Nieuwe Kopstukken’ waarin hij de personages uit het beroemde boek van Godfried Bomans in een modern jasje steekt. De kopstukken hebben als het ware een tijdreis gemaakt naar 2012. Zij zijn geactualiseerd en weer helemaal up to date. Naast vele oude bekenden, zoals de Helderziende, de Grootmeester, de Mensenredder en de Zuiveraar, treden ook een aantal moderne Kopstukken aan, zoals de Netwerker, de Excuustruus, de Fijnproever en de BN-er. Verder presenteert Visser een gedichtenbundel over het rechtsbedrijf met de titel Piscator's Poetica Juridica. In vrolijke limericks wordt de juridische wereld op de korrel genomen, want ook het recht mag met relativering worden bezien.

André Oerlemans
André Oerlemans is freelance journalist, schrijver, singer-songwriter, rockzanger en docent proza schrijven. Onlangs kwam zijn derde thriller ‘Het Duivelshol’ uit, waarin een journalist op zoek gaat naar zijn verdwenen vrouw en kinderen en een bizar terroristisch complot op het spoor komt.
Oerlemans debuteerde in 2006 met zijn thriller ‘Drakendoders’, kwam daarna met ’13 Verhalen voor het slapen gaan’ en leverde een jaar later zijn derde boek ‘Het Geheim van Paros’ af. In Vos & Van der Leer speelt hij songs op zijn gitaar, geeft schrijftips en wijdt uit over zijn jarenlange onderzoek naar apocriefe evangeliën en de geschiedenis van de Katharen, die hij verwerkte in ‘Het geheim van Paros’. Bij de aankoop van een van zijn boeken krijgen mensen de bundel  ’13 Verhalen voor het slapen gaan’ gratis.

Wanneer?
8 december 2012 van 14.00 tot 15.30 uur
Locatie:
Boekhandel Vos & Van der Leer aan het Scheffersplein
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.