Onderwijsbiografieën

Het Nationaal Onderwijsmuseum presenteert vandaag de eerste vijf delen uit een nieuwe reeks Onderwijsbiografieën. De biografieën beschrijven de levensverhalen van personen die een betekenisvolle bijdrage hebben geleverd aan het onderwijs.
In het project Onderwijsbiografieën, een initiatief van prof. Fons van Wieringen, worden personen uit het brede onderwijsveld voor het voetlicht gehaald. Van Wieringen ontving de reeks ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van de Onderwijsraad. Naast de verhalen over toonaangevende mannen en vrouwen in de politiek en de wetenschap, krijgen ook mensen die dagelijks op de werkvloer –in de klas en op het schoolplein– een belangrijke bijdrage leverden aan de vorming van leerlingen, een plaats in deze reeks.
Eén van de geportretteerden is zuster Dymphna, lerares taal- en letterkunde op een Haagse meisjesmulo (periode 1930-1946). Een bijzondere vrouw die met haar stijl van lesgeven een diepe indruk achterliet bij haar leerlingen.
De reeks wordt elk jaar uitgebreid met nieuwe delen. Iedereen kan het initiatief nemen om een biografie te schrijven van iemand die iets betekend heeft voor het onderwijs.
De presentatie is gratis toegankelijk. Inloop vanaf 19.30 uur. Start 20.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen onder vermelding van het aantal deelnemers. Kijk voor meer informatie op de website