Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Leonardo’s Leerling Inlooprondleiding

Leonardo’s Leerling Inlooprondleiding

Hij wordt wel de beste tekenaar van het moment genoemd, Jan van der Kooi (1957). Eindelijk is zijn oevre weer eens voor het grote publiek te zien en wel in het Dordrechts Museum onder de noemer Leonardo’s leerling. Meestertekenaar Jan van der Kooi. Vandaag komt deze Friese kunstenaar naar Dordrecht om tijdens een inlooprondleiding zelf te vertellen over zijn werk.

De tentoonstelling heet Leonardo’s leerling omdat Jan van der Kooi veel heeft geleerd van het werk van Leonardo da Vinci. Van da Vinci leerde hij kijken, analyseren om zo uiteindelijk tot de essentie te komen. De tekeningen van dieren vallen in Van der Kooi zijn werk het meest op. Hij tekent ze in alle mogelijke houdingen en stemmingen. Weken of zelfs maanden brengt hij door in dierentuinen of in het roofdierencentrum Pantera in Friesland. In zijn atelier tekent hij naar anatomische modellen, zoals een tijgerpoot, die hij speciaal voor dit doel heeft laten maken. Tijdens de inlooprondleiding zal Van der Kooi meer vertellen over zijn werkwijze en ook over zijn speciale band met de dieren die hij tekent.

Na de rondleiding is ook een signeersessie waar Van der Kooi desgevraagd de catalogus signeert die bij de tentoonstelling is verschenen.

Deelname gratis (exclusief toegang museum, vooraf aanmelden niet nodig)

Wanneer?
16 december 2012 van 14.30 tot 00.00 uur
Locatie:
Dordrechts Museum, Museumstraat 40
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.