Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Gala Kerstconcert

Gala Kerstconcert

Vandaag geeft het Dordrechts Philharmonisch Orkest een concert in kerstsfeer.  Na het Jeugdorkest brengt de Dordtse Phil kerstmuziek ten gehore in allerlei muzikale variaties van klassiek tot populair. Als intermezzo speelt het Schuitemaker Trio kerstmuziek op harp, viool en fluit. Harpiste Anneleen Schuitemaker vertoont ook solo haar kunsten in combinatie met het orkest. Na afloop kan er in de foyer worden gedanst op swingende kerstmuziek door Phil’s Bigband.

Kaarten zijn te bestellen via de site en kosten 11,50 inclusief kopje koffie of thee.


“We doorbreken dit jaar een lange traditie” zegt voorzitter Hans Gerritsen. “De oudejaarsconcerten van de Phil in Kunstmin zijn voor veel Dordtenaren een bekend fenomeen, maar schouwburg Kunstmin is wegens renovatie gesloten en daarom moesten we een andere oplossing bedenken. Dit jaar dus geen Oudejaarsconcert in Kunstmin met oliebollen, maar een Kerstgala in ons Benevia Muziekcentrum. Gelukkig zijn wij de trotse eigenaar van dit prachtige muziekcentrum dat dankzij sponsoren, vrijwilligers en met de hulp van onze leden is omgetoverd in kerstsfeer en prima geschikt is voor een sfeervol Kerstgala in eigen huis”.

De jeugd van de Phil opent zondagmiddag het kerstconcert onder leiding van dirigent Lisette Harms. Leuk detail hierbij is dat voor het eerst een groep zeer jonge blokfluitisten zal spelen. Deze kinderen zijn een aantal weken geleden met les bij De Phil en spelen nu voor het eerst mee tijdens het concert. De blokfluitgroep is een nieuwe afdeling binnen de Phil.

De jeugd wordt gevolgd door het Groot Orkest met dirigent Jan Gerrit Adema.“Dit jaar op verzoek van velen geheel in Kerstsfeer” vervolgt Gerritsen. Op het programma staan o.a. het sfeervolle Russian Christmas Music van componist Alfred Reed, A Christmas Carol Fantasy met tal van herkenbare kerstmelodieën, Shakespeare’s Vintersaga in een arrangement van Gerhart Drijvers en diverse delen uit de bekende Notenkrakersuite van Tchaikovsky.

Het Schuitemaker Trio zorgt voor een afwisselend muzikaal intermezzo. Als extra sfeermaker op dit kerstgala speelt Phil’s Bigband na afloop van het concert in de foyer onder leiding van Daan Bogers. Op de swingende kerstmuziek, met zangeres Suzanne van de Velde aan de microfoon, kan er worden gedanst.

Wanneer?
23 december 2012 van 14.00 tot 00.00 uur
Locatie:
in het Benevia Muziekcentrum aan de Spirea 7
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.