Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Kerstvoorstelling Lichtkind

Kerstvoorstelling Lichtkind

Op woensdag 19 december, zaterdag 22 december, zondag 23 december  2012 zijn de bezoekers om  14.30 uur van harte welkom. Na  de voorstelling kan het feest compleet gemaakt worden met een bezoek aan de stadsboerderij, waar om 16.00 uur de dieren gevoederd worden.

‘Lichtkind’ is een voorstelling over de kracht van licht en liefde, die ieder mens in zich heeft. Het bijzondere aan deze voorstelling is, dat de personages door één actrice, Linde Löbert, gespeeld worden. De drie dragers: verhaallijn, bewegingstheater en muziek, zorgen voor een ontroerende voorstelling. Het publiek wordt spelenderwijs actief bij de voorstelling betrokken.

In ‘Lichtkind’ wordt het eeuwenoude verhaal van de geboorte van het kind verteld. Het kind dat licht in zich draagt. Een bron van onverwachte vreugde is het, dat de ouders niet de enigen zijn die op de geboorte van hun kind wachten. De (ondeugende) engel speelt de centrale rol in dit Kerstspel; zij is de verteller van het verhaal.

De sfeer van de voorstelling wordt versterkt en ondersteund door de uitgekiende belichting en de speciaal voor dit thema geschreven muziek en teksten. De inspiratie voor het decor is ontleend aan de klassieke adventskalender. De voor ‘Lichtkind’ ontworpen kostuums vormen aan het slot een prachtig tableau vivant.

‘Lichtkind’ is een voorstelling voor het hele gezin vanaf 4 jaar. De toegangsprijs is € 5,00 voor kinderen en € 7,50 voor volwassenen. De kaartjes kunnen gekocht worden via de website van Theater ZieZo of telefonisch..

‘Lichtkind’ is al eerder, met veel succes, in Dordrecht , Amersfoort en Rotterdam gespeeld. De door velen gewenste reprise van de voorstelling is mede tot stand gekomen door subsidie van de Gemeente Dordrecht en het VSB fonds en door medewerking van Marieke van Leeuwen, Marieke de Vries, Ineke Vink, Roeland van Meel.

Linde Löbert verzorgt al vele jaren meespeelvoorstellingen voor kinderen.  Linde heeft haar wortels liggen in het bewegingstheater. Ze verzorgt per jaar meer dan 100 optredens in zowel Nederland als België. Juist theater kan, volgens Linde, gevoelens, creativiteit en bezinning bij kinderen en volwassenen opwekken: “hoe eerder creativiteit in de mens wordt aangesproken en wakker gehouden, hoe beter! Van deze kracht kun je in alle levensfasen gebruik maken”. Linde neemt kinderen echt mee in haar voorstellingen, ze maakt theater mėt kinderen en niet alleen vóór kinderen. Het gaat er om, dat kinderen zich verbonden voelen met een voorstelling, dat ze “in het verhaal kruipen”en voldaan en blij naar huis gaan.

Wanneer?
Van 19 december 2012 14.30 uur tot 23 december 2012 00.00 uur
Locatie:
De paardenstal, stadspark Weizigt natuur-& milieucentrum, van Baerleplantsoen 30
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.