Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Expositie Arnold Niessen

Expositie Arnold Niessen

Tot en met  30 december exposeert Arnold Niessen aquarellen van 1970 tot heden bij galerie blom.

Na het voltooien van zijn opleiding aan de KABK te Den Haag heeft Arnold Niessen zich toegelegd op het aquarelleren. Gedurende 1978 en 1979 verbleef hij in en rond Rome. Dit verblijf was van grote betekenis voor zijn carrière en leidde tot een aantal belangrijke thema’s in zijn werk. Eind jaren zeventig schilderde hij tamelijk gedetailleerd klassieke monumentale architectuur (zoals het Pantheon) in combinatie met klassieke sculpturen, maar ook bescheiden voorwerpen, zoals het Notenbrood (1979). In dat jaar kreeg hij in Rome de Premio Internazionale dell’Aquarello. In de jaren tachtig begon hij met de thema’s Colosseum (waar hij in totaal 65 aquarellen van maakte), Piranesi en Monte Soracte. Hier werkt hij minder gedetailleerd dan in zijn vroegere werk. In 1989 bezocht hij New York en werd daar gegrepen door de Amerikaanse abstracte kunst. Naast het doorwerken op de thema’s uit de jaren tachtig gaat hij nu ook abstracter werken, tot hij omstreeks 2000 de figuratieve voorstelling geheel achter zich laat. Vanaf 2004 is de Japanse kalligrafie een inspiratiebron, die leidt tot thema’s als Japanse tekens, zwarte gaten en eclipsen. Deze zet Niessen spontaan op, maar hij werkt langzaam en zorgvuldig naar het eindresultaat toe.

Aan het werk van Niessen ligt het zoeken naar het uitbeelden van het sublieme ten grondslag. In zijn figuratieve werk uit zich dit in het spannende van de Piranesi-serie, de tegenstelling tot de klassieke architectuur van het Colosseum en de herinnering aan de wrede taferelen die zich daar afspeelden. In zijn abstracte werk leiden vorm, kleur en licht zelfstandig de kijker tot een sublieme ervaring die ook spiritueel is.

Op deze tentoonstelling van recente aquarellen plus retrospectief zijn werken te zien uit de verschillende fasen van Niessens artistieke ontwikkeling. Deze geven een goed beeld van zijn zoektocht naar het sublieme en het spirituele.

Openingstijden: do t/m za van 12 – 18 uur en de eerste zondag van de maand.
De galerie is ook open op zondag 11 november en zondag 2 en 30 december.

Wanneer?
Van 20 november 2012 12.00 uur tot 30 december 2012 18.00 uur
Locatie:
galerie blom, Joh. de Wittstraat 43
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.