Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Tentoonstelling Kastjes Kijken

Tentoonstelling Kastjes Kijken

Kunstenares Katinka van Haren vult de nieuwe tentoonstelling in het Dordrechts Museum op een unieke, driedimensionale manier aan. Van 25 november 2012 tot en met 24 maart 2013 is in het museum een verrassende kant van C. Buddingh’ te zien met de tentoonstelling Kastjes Kijken. Katinka van Haren laat zich al enige tijd inspireren door de woordkunst van de dichter en zorgt in de wijnbar van restaurant Art & Dining in het museum voor een bijzondere beleving.

De tentoonstelling Kastjes Kijken laat C. Buddingh’ (1918-1985) als beeldend kunstenaar zien. Hij is vooral bekend als schrijver en als dichter. Minder bekend is dat hij van 1971 tot en met 1974 ook werkzaam was als beeldend kunstenaar.

C. Buddingh’ maakte onder meer ruim honderd kastjes waarvoor hij oude sigarenkistjes gebruikte. In de geverfde en beplakte kistjes verwerkte hij ‘waardeloze’ spullen, zoals afgedankt speelgoed en reclamemateriaal.  De Dordtse kunstenaar de kastjes poëtische titels als Moord op de nieuwslezer of Droom van een damschijf.

De tentoonstelling toont tevens collages, documenten, archivalia en televisiefragmenten van de dichter. Zo zijn onder meer beelden uit het eerste verborgen cameraprogramma Poets te zien dat door C. Buddingh’ werd gepresenteerd.Herdruk Gorgelboek
Toch blijft C. Buddingh’ bij het grote publiek vooral bekend om zijn Gorgelrijmen. Deze vormen nog altijd een belangrijke inspiratiebron voor de Dordtse kunstenares Katinka van Haren. In de museumwinkel is ten tijde van de tentoonstelling Kastjes Kijken de nieuwste herdruk van het kunst- en voorleesboek Gorgelrijmen & Gorgelwezens verkrijgbaar.

De Gorgelrijmen hebben Katinka van Haren geïnspireerd tot het maken van gedetailleerde, kleurrijke, potlood- en pentekeningen. Zowel de gorgelrijmen als deze fraaie illustraties zijn te bewonderen in het boek Gorgelrijmen & Gorgelwezens.
De illustraties uit het boek vormen tevens het thema van de driedimensionale beleving in de wijnbar van Art & Dining. Een unieke en vooral verrassende toevoeging voor de tentoonstelling over het werk van C. Buddingh’ in het Dordrechts Museum.

Wanneer?
Van 25 november 2012 00.00 uur tot 24 maart 2013 00.00 uur
Locatie:
Dordrechts Museum, Museumstraat 32-40
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.