Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Huwelijksplechtigheid in Historische Kostuums

Huwelijksplechtigheid in Historische Kostuums

Lutherse Huwelijksplechtigheid in Historische Kostuums in het Patriciershuis.

Zondag 14 april 2013 geeft de Gegoede Burgervereniging Het Salet (1795 – 1815) om 13:30 uur alsmede om 14.30 uur een historische uitbeelding van een kerkelijk huwelijk uit 1813. De leden van Het Salet dragen nauwkeurig nagemaakte historische kostuums en accessoires.
 
Bezoekers van het Patriciërshuis kunnen deze dag een stukje ‘living history’ meebeleven en kijken hoe deftig-burgerlijke families in de negentiende eeuw zich kleedden en gedroegen ten tijde van `un mariage a l´eglise` . De uitbeelding vind plaats in drie sessies in de rustieke Maaskamer van het huis.
 
De Gegoede Burgervereniging Het Salet 1795 - 1815 beeldt het leven uit van de gegoede burgerij uit de periode 1795 - 1815 in Nederland. Door uitgebreide studie is veel kennis vergaard over het “salet”, de ontvangstruimte in landhuizen of stadswoningen, waar gasten in de late achttiende en begin negentiende eeuw  kennis met elkaar maakten. De meeste deftig-burgerlijke families hadden een druk sociaal leven en er waren legio aanleidingen om bij elkaar op bezoek te gaan. De vele visites, literaire middagen, thé-saletten en soirées, enz. vonden plaats in het salet. De heren hadden daarnaast hun activiteiten buitenshuis als handelaar, bestuurder, koopman of politicus en vermaakten zich met het sociëteitsleven.
 
Bezoekers van het authentiek ingerichte Patriciërshuis zijn van harte welkom om de prachtige kostuums en bijzondere  plechtigheid van dichtbij te bekijken en mee te beleven. Het geheel zal met levende muziek worden verlevendigd door Annenies Keur (zang) en Olaf van Hees (pianoforte). Bezoek onze website www.hetsalet.nl voor verdere informatie over onze vereniging.
 
Het verdient aanbeveling, wegens beperkte ruimte, tevoren uw kaarten voor één van de sessies te reserveren bij het Patriciërshuis te Dordrecht.
 
 
Wanneer?
14 april 2013 van 14.30 tot 00.00 uur
Locatie:
Wolwevershaven 9
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.