Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

18e editie Boekenmarkt

DORDRECHT – De auteurs van de Dordtse Schrijversloge presenteren en signeren zondag 7 juli Dordtse Boekenmarkt hun (nieuwe) boeken. In de Hofstraat staan de auteurs Andries Boneschansker, Arend van Campen, Jochum Visser (Joachim Piscator) en André Oerlemans die dag van 10.00 tot 17.30 uur klaar voor een persoonlijke ontmoeting met fans en andere belangstellenden.

De Schrijversloge wil laten zien dat Dordrecht door de eeuwen heen niet alleen een stad van kunstenaars is geweest, maar ook van schrijvers. Daarom is een naam gekozen die refereert aan oude genootschappen. De auteurs van de loge ondersteunen elkaar en treden gezamenlijk naar buiten met literaire activiteiten. ,,Het leuke van de boekenmarkt is het contact met je lezers. Die kans heeft een schrijver niet zo vaak,” stelt André Oerlemans, die in lijn met de naam Schrijversloge de functie van Grootmeester bekleedt.

De auteurs signeren oude en nieuwe boeken zoals ‘Het Duivelshol’ (Oerlemans), ‘Nieuwe kopstukken” (Piscator) en ‘Skikda, om God of olie?’ (Van Campen). Andries Boneschansker signeert zijn nieuwe sprookjesboek ‘Het Lentemeisje’, dat onlangs verscheen. Net als vorig jaar hebben de schrijvers een gast uitgenodigd. Dit keer zijn dat Alex van Zutphen en Pamela Kiel, die een boek voor atleten hebben geschreven met tips over hoe je gezond kunt sporten en leven.


Andries Boneschansker
Andries Boneschansker werkte onder meer bij politie, justitie en in het gevangeniswezen en maakte deel uit van de VN-missie in Kosovo, vlak na de oorlog.

Zijn eerste boek ‘100 Dagen’ is een indringende weergave van het dagboek dat de schrijver bijhield tijdens zijn uitzending. Vorig jaar bracht hij zijn verhalenbundel ‘De Barre Tocht’ en de dichtbundel ‘Eilandgedachten’ uit.

Die laatste schreef hij op Terschelling. Dit jaar kwam hij met het sprookjesboek ‘Het Lentemeisje’, prachtig geïllustreerd door RETTE. Verder staat Boneschansker met zijn boekenserie ‘Sterk Blauw’ bekend als de Dordtse Baantjer en bereikte hij met het manuscript voor zijn boek ‘Trail’ de finale van ‘Het Beste Manuscript’.

 

 Arend van Campen
Arend van Campen reist als energy consultant de hele wereld over. Zijn thrillers spelen zich af in de oliehandel, waar zakelijke belangen vaak prevaleren boven ethische vraagstukken. Zijn nieuwe boek ‘Skikda, om God of olie?’ speelt zich af tegen de achtergrond van de Algerijnse burgeroorlog in 1997.

Eerder schreef Van Campen ‘Probo Koala, the Rich Boys Connectie’. Een spannende Eco-Thriller over de schemer rond de internationale oliehandel, wat uiteindelijk leidde tot het dumpen van giftige olieresten in Ivoorkust. Hij was rond de rechtszaak diverse malen als deskundige te gast bij actualiteitenprogramma’s als Zembla en Profiel.

 

 

 Jochum Visser
Advocaat Jochum Visser schrijft onder het pseudoniem Joachim Piscator. Hij schreef onder meer de literaire novelle ‘Moresnet’, de verhalenbundels ‘Tussen Scylla en Charybdis’ en ‘Oom Toktok’ en de thriller ‘Het Van Gogh codicil’, die zich rond het Dordrechts Museum afspeelt.

Onlangs stak hij de beroemde kopstukken van Godfried Bomans uit 1947 in een moderner jasje. Dat boek, dat bijna iedereen op zijn boekenlijst heeft staan, verdiende volgens Visser een eigentijdse versie.


 


André Oerlemans
André Oerlemans is freelance journalist voor AD De Dordtenaar en schrijver. Oerlemans debuteerde in 2006 met zijn thriller ‘Drakendoders’, kwam daarna met ’13 Verhalen voor het slapen gaan’ en leverde een jaar later zijn derde boek ‘Het Geheim van Paros’ af, waarvan de eerste druk binnen twee maanden was uitverkocht.

In zijn nieuwe thriller ‘Het Duivelshol’ ontdekt een misdaadjournalist een wereldwijd complot rond terrorisme en de verblijfplaats van een kopstuk van Al Qaida als hij de verdwijning van zijn eigen vrouw en kinderen onderzoekt. Onlangs trad Oerlemans nog tijdens een literaire avond op met Herman Brusselmans en Leo Blokhuis.

 

Wanneer?
7 juli 2013 van 10.00 tot 00.00 uur
Organisator
De Vrije Dordtse Pers
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.