Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Meepraten over de nieuwe Welstandsnota (Tweede Avond)

Meepraten over de nieuwe Welstandsnota (Tweede Avond)

Wilt u meepraten over de nieuwe Welstandsnota voor de Binnenstad?

Woont u in de Binnenstad van Dordrecht? Vind u het belangrijk hoe daar gebouwd en verbouwd wordt? En wilt u misschien meedenken over de regels die de Welstandscommissie straks gaat gebruiken bij het toetsen van (ver)bouwplannen?
 
Dan bent u op dinsdag 16 of donderdag 18 juli welkom tijdens bijeenkomsten die de gemeente organiseert. Het doel van de bijeenkomsten is om een zogenoemd beeldkwaliteitsplan te maken.
 
In een beeldkwaliteitsplan staan de kaders en regels die de Welstandscommissie gebruikt bij het toetsen van (ver)bouwplannen. Het doel van het beeldkwaliteitsplan is om bij (ver)bouwplannen te zorgen dat die plannen de binnenstad verrijken. De bijeenkomsten van 16 en 18 juli zijn de eerste van een reeks van drie bijeenkomsten. Na de vakantie volgen meer bijeenkomsten.
 
Tijdens de bijeenkomst vertelt Paul Meurs, hoogleraar restauratie TU Delft, hoe andere gemeenten hun beeldkwaliteitsplan gemaakt hebben en discussieert u met andere bewoners en professionals mee over bijvoorbeeld het belang om zaken zoals ritme, hoogte van panden, kleur van de stenen, kapvormen, rooilijn, et cetera te verwerken in het toetsingskader.
 
Het maken van een beeldkwaliteitplan is het belangrijkste aanbevelingen die uit het Stadsberaad 2012 kwamen. Dit Stadsberaad ging over de manier van (ver)bouwen in de Binnenstad die past bij de stad. meer informatie hierover vindt u in het persbericht.
 
Aanmelden
U kunt zicht aanmelden voor een van beide avonden door te mailen. Geef uw naam, adres, e-mail adres, en telefoonnummer op en vergeet niet te melden met hoeveel mensen u komt. Er is plek voor 50 personen per bijeenkomst. Dus wie het eerst komt, die het eerst maalt, maar er wordt ook gekeken naar een goede verdeling van deelnemers over de stad.
 
De bijeenkomsten vinden plaats in het Stadskantoor, van 19.30 uur tot 22:30 uur.

Wanneer?
18 juli 2013 van 19.30 tot 22.30 uur
Organisator
Gemeente
i.stuurman@dordrecht.nl
Locatie:
Stadskantoor
Gerelateerde wijken:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.