Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Tweedaagse zomercursus 'Plezier op School'

Tweedaagse zomercursus 'Plezier op School'

Sommige kinderen hebben het moeilijk op de basisschool. Ze worden gepest of zijn onhandig in het contact met anderen. De overgang naar het voortgezet onderwijs is voor deze groep kinderen extra spannend. Ze zijn vaak bang dat ze op de nieuwe school ook weer gepest of buitengesloten worden. Voor deze kinderen organiseert de GGD – samen met de uitvoerende partners Yulius, Rivas, FlexusJeugdplein, Stichting Maatschappelijk Welzijn en Eleos - ook dit jaar in de regio Zuid-Holland Zuid ‘Plezier op School’.

Deze tweedaagse zomercursus zorgt ervoor dat kinderen met meer zelfvertrouwen aan het voortgezet onderwijs beginnen. Vanaf vandaag is het mogelijk uw kind aan te melden voor bijeenkomsten in Leerdam, Gorinchem, Dordrecht en Ottoland. De cursus vindt plaats in de laatste week van de zomervakantie (van 26 t/m 30 augustus) en er zijn geen kosten aan verbonden.

“Deze cursus kan kinderen helpen een frisse start te maken op de nieuwe school. Een overgang naar de brugklas biedt kinderen namelijk nieuwe kansen. Er is sprake van een nieuwe klas, andere leeftijdsgenootjes en een nieuwe omgeving”, vertelt Anke Nooijens, projectleider van de GGD. “In de cursus werken de kinderen op een speelse en ontspannen manier aan het vergroten van hun sociale vaardigheden. De kinderen oefenen in het contact leggen met andere kinderen en leren voor zichzelf opkomen. Ook wordt aandacht besteed aan positief denken, houding, oogcontact en stemgebruik. Een belangrijke meerwaarde van de cursus is dat jongeren ervaren dat ze niet alleen zijn, dat anderen ook dit soort problemen hebben.”
 
Veel aanmeldingen
Uit onderzoek blijkt dat jongeren die mee doen aan ‘Plezier op School’ op het voortgezet onderwijs minder sociaal angstig zijn en minder worden gepest. “We krijgen ieder jaar dan ook veel aanmeldingen voor deze zomercursus. Deelnemers en hun ouders zijn ook ieder jaar zeer tevreden over ‘Plezier op School’, aldus Nooijens.
 
Meer informatie?
Aanmelden kan tot 14 juni. De kennismakingsgesprekken en de informatie aan ouders vinden plaats voor de zomervakantie. Er zijn geen kosten verbonden aan de cursus. Deze worden betaald door de gemeenten in deze regio. 
 
De GGD Zuid-Holland Zuid (GGD ZHZ) en Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten (LVS) vormen sinds 1 januari 2013 de Dienst Gezondheid & Jeugd.
Wanneer?
Van 26 augustus 2013 00.00 uur tot 30 augustus 2013 00.00 uur
Organisator
GGD Zuid-Holland Zuid
078- 770 8500
cursus@dienstgezondheidjeugd.nl
Locatie:
Dienst Gezondheid & Jeugd
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.