Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Fietscheck: voordat de scholen weer beginnen

Fietscheck: voordat de scholen weer beginnen

Zaterdag 31 augustus: de Fietscheck-campagne. In een pitstraat op Shell Station Wielwijk kunnen kinderen en hun ouders hun fiets laten checken. Dit is van belang, omdat de controle van een fiets vaak wordt vergeten, maar essentieel is om veilig naar school te kunnen fietsen. De actie is een gezamenlijk initiatief van Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Shell en wordt georganiseerd in het kader van de landelijke ‘Wij gaan weer naar school’-campagne.
 
Kennis van de verkeersregels, fietsvaardigheid, verlichting, bescherming en een veilig bevonden fiets zijn allemaal van belang om veilig met de fiets aan het verkeer te kunnen deelnemen. Een gecontroleerde fiets is vaak een vergeten element, daarom richt de Fietscheck-campagne zich op dit onderdeel. Vlak voordat de scholen weer beginnen kunnen ouders en hun kind(eren) gratis hun fiets laten checken tussen 10.00 en 16.00 op één van de vijf geselecteerde Shell stations in Nederland tijdens ‘Service Zaterdag’.

De fiets wordt gecontroleerd op bijvoorbeeld: verlichting, reflectoren, remmen, bandenspanning en zadelhoogte. Indien nodig kan er een kleine reparatie worden uitgevoerd en/of de fiets van reflectoren worden voorzien, zodat de fiets weer gereed is voor een nieuw school waarin deze intensief zal worden gebruikt. Tijdens de fietscheck wordt de kennis van de geldende verkeersregels bij de ouders en hun kinderen bijgespijkerd aan de hand van een leuke quiz. De campagne werd op 17 augustus in Amsterdam afgetrapt.
 
Naast Dordrecht vindt de actie vandaag ook plaats in Zoetermeer, Harderwijk, Maassluis en Amersfoort.

Wanneer?
31 augustus 2013 van 10.00 tot 16.00 uur
Organisator
Shell Station Wielwijk
Locatie:
Shell Station Wielwijk
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.