Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Vrijdagavond bluesavond: The Nighthawks (USA)

Vrijdagavond bluesavond: The Nighthawks (USA)

Op vrijdag 4 oktober treedt in Jazzpodium DJS de legendarische Amerikaanse blues- en rootsformatie The Nighthawks op. The Nighthawks zijn inmiddels al ruim 40 jaar bij elkaar, brachten 25 albums uit en deelden het podium met blues- en rock-’n-roll-grootheden als Muddy Waters, James Cotton, Hubert Sumlin en Carl Perkins. Met de huidige line-up maakten ze in 2012 het album ‘Damn good time’. Het kan niet anders of dat is wat zij ons ook in Dordrecht gaan brengen: een verdomd goeie tijd!

Oprichter Mark Wenner kreeg 40 jaar geleden het idee om blues, R&B, honky-tonk-country, doo-wop en gospel te mixen tot een heerlijke muzikale stoofpot (in die dagen eigenlijk ‘not done’). Het gevolg van zijn muzikale creativiteit werd een zegetocht langs vele podia gedurende vier decennia. Naast 25 albums eigen repertoire traden The Nighthawks ook veelvuldig op als backingband van John Lee Hooker, Elvin Bishop, John Hammond en Pinetop Perkins. The Nighthawks maakten begin jaren 70 de weg vrij voor vele van hun tijdgenoten en zijn te vergelijken met acts als Stevie Ray Vaugh, the Fabulous Thunderbirds en Robert Cray.

De bezetting:
Mark Wenner: vocals, harmonica
Johnny Castle: vocals, bass
Paul Bell: guitar
Mark Stutso: drums, vocals

Vrijdag 4 oktober
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open: 21.30 uur / Aanvang: 22.30 uur
Entree: € 12,-- / leden en jongeren tot 25 jaar € 6,--
 

Wanneer?
4 september 2013 van 21.30 tot 00.00 uur
Locatie:
Grotekerksplein 1
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.