Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing over De Kunst van het Opvoeden

Lezing over De Kunst van het Opvoeden

Opvoeden is een kunst. Het verlangen onze kinderen goed voor te bereiden op het leven is iets van alle tijden. In het Dordrechts Museum en Huis Van Gijn wordt opvoeden deze zomer van verschillende kanten belicht. Zo geven de makers van de tentoonstelling De Kunst van het Opvoeden op donderdag 5 september in het Dordrechts Museum een boeiende lezing over de kunst en opvoeden door de eeuwen heen.

De tentoonstelling De Kunst van het Opvoeden komt voort uit een samenwerkingsproject met de NTR. In mei en juni dit jaar zond deze omroep een serie uit rond het thema kunst en opvoeden. De tentoonstelling in het Dordrechts Museum laat naast de schilderijen uit de serie een veel ruimere selectie zien. De expositie geeft een beeld van de opmerkelijke aandacht voor het kind en opvoeding in de Nederlandse beeldende kunst van de late 16de eeuw tot nu. De nadruk ligt daarbij op de kunst van de Gouden Eeuw, een unieke pedagogische bron. Maar ook in volgende eeuwen laten uitbeeldingen van kinderen, opgroeien, ouderlijk gedrag en huiselijke deugden een grote affectie voor het kind zien. Tijdens de lezing op donderdag 5 september laten de samenstellers van de tentoonstelling zien dat het verlangen naar opvoeden van alle tijden is. 
 
Kosten: 5 euro exclusief entree
 

Wanneer?
5 september 2013 van 11.30 tot 00.00 uur
Organisator
Dordrechts Museum
aanmelden@dordrechtsmuseum.nl
Locatie:
Dordrechts Museum
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.