Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Maak een unieke Top-kijkdoos

Maak een unieke Top-kijkdoos

Op zaterdag 7 september zijn er in Huis van Gijn drie kinderworkshops Maak een Top-kijkdoos. Huis Van Gijn is inspiratiebron en alle deelnemers maken kans op leuke prijsjes. De workshops staan in het kader van het Top Naeff festival dat van 5 tot en met 8 september in Dordrecht wordt gehouden.

Tijdens de workshops worden kinderen van 6 tot en met 12 jaar uitgedaagd een kamer te maken uit de tijd van de Dordtse schrijfster Top Naeff. Voorafgaand aan de leerzame doe-workshops nemen de deelnemertjes een kijkje in alle vertrekken van Huis Van Gijn en doen daarmee inspiratie op voor hun kijkdoos. Spelenderwijs ontdekken zij zo hoe het leven er rond 1900 uitzag.

Top Naeff
Naeff was begin 20ste eeuw één van de grote vrouwen van de Nederlandse literatuur en grondlegster van het meisjesboek. Ze kwam regelmatig op bezoek in Huis Van Gijn bij haar oudoom Simon van Gijn. Ook was zij Dordrechts eerste vrouwelijke ereburger.

Veel plekken in Dordrecht herinneren aan haar.

Naeffs werk raakte, geheel onterecht, in de vergetelheid.

Op www.bibliotheekatotz.nl vindt u uitgebreide informatie over het Top Naeff festival en een overzicht van alle Naeff-activiteiten in de stad.

Locatie: Huis Van Gijn
Tijden: 11.00, 13.15, 15.00 uur
Deelname: gratis
 

Wanneer?
7 september 2013 van 11.00 tot 00.00 uur
Organisator
Huis Van Gijn
aanmelden@dordtsemusea.nl
Locatie:
Huis Van Gijn
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.