Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

ToBe activiteiten tijdens Uit In Dordrecht Markt

ToBe activiteiten tijdens Uit In Dordrecht Markt

Kunst & Design start met een voorproefje. Tijdens de Uit in Dordrecht Markt op 7 en 8 september van 11.00 tot 17.00 uur maak je ook kennis met de afdeling Kunst & Design van ToBe. Op de nieuwe locatie van ToBe cultuurcentrum in het Energiehuis aan de Noordendijk presenteert de afdeling Kunst & Design zich met nieuw elan. Kunstenaars/docenten zijn in het weekend aanwezig om wervelende presentaties en demonstraties te verzorgen en te informeren over het nieuwe en brede aanbod in de teken- en schilderateliers, het beeldhouw, keramiek, glasfusing, textiel en edelsmeedatelier en de studio’s voor schrijven, fotografie en nieuwe media. Het gehele weekend kan je vrijblijvend naar binnen lopen om een kijkje te nemen in de ateliers of mee te doen. Het nieuwe cursusseizoen van ToBe Kunst & Design start eind september in de Drechtsteden, maar ook later in het jaar starten er nog cursussen en zijn er mogelijkheden om in te stromen.

Muziek luisteren, maken en beleven
Heel het weekend is er een mix van muziekpresentaties en meedoe-activiteiten in het Energiehuis van de afdeling Muziek. Op zaterdag en zondag begint in Ketel 1 elk uur een presentatie of optreden. Op zaterdag 7 september is er voor de jonge leerlingen het Muntensemble en het nieuwe samenspelproject ToBe Together. Meespelen kan ook met het Drechtsteden Jeugd Orkest en het Muntensemble.

Ook zijn er sing-alongs: zaterdag voor volwassenen met het popkoor ‘Hartkoor’ en op zondag voor kinderen van 8 tot 12 jaar bij kinderkoor Heart (2) Beat Kids. Op beide dagen kunnen kinderen workshops volgen op viool, gitaar, ukelele, tuinslang en blaasinstrumenten. Maar ook deelnemen aan de workshops “Kies een instrument” en “Strijkbeesten” en “Kunstblokken”. In de andere lokalen kan jong en oud instrumenten uitproberen bij de docenten voor viool, altviool, cello, harp, piano, gitaar, klarinet, saxofoon, fluit en koperen blaasinstrumenten. ToBe-docenten harp, viool, altviool, blaasinstrumenten en gitaar zijn de hele dag aanwezig en geven je graag uitleg. Zondag 8 september zijn er presentaties van het Art du Monde ensemble, het Ukelele-orkest en duo Corcova in Ketel 1. Ook “ToBe gaat Vreemd” presenteert akoestische muziek.

Naast Kunst & Design en Muziek is de afdeling Dans & Theater van ToBe natuurlijk ook aanwezig. Kom naar de theatervoorstelling Geheime Geheimen voor kinderen, of volg een theater workshop. Ben je 55 jaar of ouder en eigenlijk altijd al aan theater willen doen? Doe dan mee met de open repetitie van Zilver op zondag.

Inschrijven
Bij ToBe draait het om plezier en het ontwikkelen van creatief talent. ToBe biedt in de Drechtsteden meer dan 100 cursussen aan in verschillende kunstdisciplines, voor elke leeftijd en voor elk niveau. De vakkundige docenten staan bekend als gedreven professionals en brengen de passie voor hun vak graag aan je over. Inschrijven voor een cursus Dans, Kunst & Design, Muziek of Theater is mogelijk via www.tobe.nl. Hier vind je ook meer informatie over de cursussen, gratis proeflessen en tarieven.

Wanneer?
Van 7 september 2013 11.00 uur tot 8 september 2013 17.00 uur
Organisator
Stichting To Be
613 31 44
info@stichtingtobe.nl
Locatie:
Dordrecht
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.