Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Top Naeff Festival

Top Naeff Festival

Grondlegster van het meisjesboek, toneelrecensente en de eerste vrouwelijke ereburger van Dordrecht: Top Naeff was een memorabele vrouw. Toch is haar werk, geheel onterecht, in de vergetelheid geraakt. Daarom staat Dordrecht van 5 t/m 8 september in het teken van ‘onze’ Top. Dan organiseren verschillende culturele organisaties het Top Naeff Festival, onder coördinatie van de Bibliotheek A tot Z.

Feestelijke opening
Lezing Gé Vaartjes
Een festival als dit vraagt om een feestelijke opening! Deze wordt op donderdag 5 september om 20.00 uur verricht door de biograaf van Top Naeff, Gé Vaartjes. Hij geeft een interactieve lezing over het leven en werk van de schrijfster. 
 
Presentatie ‘Vriendelijke anarchie
De succesvolste roman van Top, School-Idyllen, doet bij veel mensen een belletje rinkelen. Maar helaas is Tops andere werk minder bekend. Om lezers (opnieuw) kennis te laten maken met de schrijfster wordt tijdens het festival een bundel met daarin de beste korte verhalen van Top Naeff gepresenteerd, genaamd Vriendelijke anarchie. Deze bijzondere heruitgave is samengesteld door Gé Vaartjes en gepubliceerd door uitgeverij Liverse.
 
De feestelijke opening duurt tot 22.00 uur en is gratis toegankelijk. Aanmelden op www.debibliotheekatotz.nl is gewenst.

Top Naeff-wandeling
In Dordrecht zijn er allerlei plekken die een link met Top Naeff hebben. Een speciale wandeling leidt volwassenen en kinderen langs deze locaties, waarbij Tops werk her en der wordt voorgedragen en Pabo-studenten kinderactiviteiten rondom Top organiseren. Men kan de wandeling gratis lopen op vrijdag 6 en zaterdag 7 september om 13.30 uur en bij voldoende belangstelling ook om 15.30 uur. Het startpunt is Intree Dordrecht en aanmelden kan op www.debibliotheekatotz.nl. Voor jong én oud een leuke manier om kennis te maken met Top!

Expositie Top Naeff – de vrouw achter School-idyllen
In het Nationaal Onderwijsmuseum wordt van 6 t/m 30 september aan de hand van onder meer foto’s en objecten uit de collectie van het Letterkundig Museum het leven en werk van Top in beeld gebracht. Met bijzondere aandacht voor het thema onderwijs.

Top Naeff-etalage

Dé winkel voor (leren) lezen, LeesLETTERS, wijdt heel september haar etalage aan Top Naeff. Neem gerust eens een kijkje!
 

Wanneer?
Van 5 september 2013 00.00 uur tot 8 september 2013 00.00 uur
Organisator
de Bibliotheek A tot Z
078 620 55 00
service@debibliotheekatotz.nl
Locatie:
Centrale Bibliotheek, Groenmarkt 153
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.