Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Velvet Music presenteert exclusieve showcase DE STAAT bij DordtYart

Velvet Music presenteert exclusieve showcase DE STAAT bij DordtYart

“We zijn allemaal zowel iconen als oplichters. iedereen heeft wel ergens een profiel van zichzelf aangemaakt dat slechts een beperkt deel van zijn of haar werkelijkheid laat zien. We laten alleen dat deel van onszelf zien dat het beste werkt.” (Torre Florim, zanger/gitarist De Staat)

Het nieuwe album van De Staat, ''I_Con'' (release 13 september 2013)  staat bol van de hedendaagse iconen en oplichters: kwakzalvers, uitsmijters, junks, talentenjagers, gierigaards en duivels. Kleurrijke figuranten, gevangen in een mix van Afrikaanse ritmes, gabber, sci-fi-achtige synths, trap-invloeden en weirde geluiden. Volkomen herkenbaar als De Staat, maar toch ook weer niet door de nieuwe elementen die de band heeft toegevoegd aan hun immer authentieke sound. Waar voorganger ''Machinery'' echt een gitaarplaat was, horen we naast gitaren op ''I_CON'' zwierige synthesizers die doen denken aan science fiction-films uit de jaren '80.

“Ons uitgangspunt was om een kleurrijker album te maken. Ons vorige album ''Machinery'' (2011) was geënt op groove, ''I_CON'' bevat veel meer kleur. We combineren instrumenten op zo’n manier dat je niet meer precies weet welk instrument je hoort. We zijn nog steeds duidelijk een rockband met gitaren, maar weirder, breder en spannender,” aldus frontman Torre Florim. “Het zijn meer liedjes geworden, al worden het nooit helemaal gewone liedjes omdat wij ze spelen.” De teksten van Torre zitten weer boordevol vrolijk cynisme, woede maar ook humor.

De Staat is een Nederlandse rockband uit Nijmegen. De band speelt sinds september 2007 in zijn huidige bezetting en is geformeerd rondom zanger en liedjesschrijver Torre Florim. De band dankt zijn naam aan een gelijknamige compositie uit de jaren zeventig van Louis Andriessen. De band heeft de afgelopen jaren o.m. gespeeld in het voorprogramma van dEUS en Stereophonics, maar ook op grote festivals als Pinkpop, Lowlands, Sziget, Dour en Glastonbury. 7 december 2013 zal De Staat een 'regulier' optreden verzorgen in Bibelot.

 

Wanneer?
11 september 2013 van 00.00 tot 00.00 uur
Organisator
Velvet Music Dordrecht
Locatie:
DordtYard
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.