Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Molens en Waterbeheersing in Open huis Ontmoetingskerk

Molens en Waterbeheersing in Open huis Ontmoetingskerk

Tijdens het Open Huis van 11 september in de Ontmoetingskerk staat het onderwerp MOLENS en WATERBEHEER centraal. Dhr. Erik Stoop van de Stichting Molendocumentatie en zelf molenaar en beheerder van de middelste molen van Cabauw, zal in een presentatie in het kort de geschiedenis van het malen bespreken vanaf de oudheid tot nu. Daarna zal wat uitgebreider ingegaan worden op de vorming van polders, waarbij de nadruk zal liggen op het poldergebied in Zuid-Holland en West-Utrecht, daar deze polders helemaal door mensenhanden zijn "gemaakt`'. De belangrijke rol van de molens hierin zal nader worden belicht.

Dordrecht is, als stapelplaats van onder meer hout, erg belangrijk geweest voor de houtindustrie in ons land. Het aantal zaagmolens is daardoor groot geweest en heeft een belangrijke rol gespeeld in de industrialisatie van Dordrecht.

Van 10.00 tot 12.00 uur is iedereen van harte welkom in het Open Huis. Er wordt koffie en thee geschonken en er is gelegenheid voor ontmoeting en gezellig samen zijn.

De Ontmoetingskerk aan de Slangenburg 3 is via de buslijnen 5 en 7 te bereiken.

Wanneer?
11 september 2013 van 10.00 tot 12.00 uur
Organisator
het kerkelijk opbouwwerk van de Ontmoetingskerk
070 - 319 19 38
ria.keijzer@casema.nl
Locatie:
De Ontmoetingskerk aan de Slangenburg (wijk Sterrenburg)
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.