Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Vrijdagavondsoos verstandelijk gehandicapten heropent haar deuren

Op vrijdag 13 september 2013 (her)opent de “Vrijdagavondsoos” haar deuren, na een tijdelijke stop. De “Vrijdagavondsoos”, een initiatief van de Stichting Vrijetijdsbesteding Verstandelijk Gehandicapten (S.V.V.G.), voorziet alweer bijna dertig jaar in de behoefte van mensen met een verstandelijke beperking vanaf 17 jaar in de Drechtsteden aan uitgaansmogelijkheden.

Opgericht in 1983 door een aantal mensen (werkend in de zorg), die vonden, dat er weinig te beleven viel in de Drechtsteden voor mensen met een verstandelijke beperking werd het initiatief al in 1985 al beloond door de coördinatiecommissie Samenlevingsopbouw van de gemeente Dordrecht met de CSO-prijs. In de jaren erna groeide de “Vrijdagavondsoos” pas echt uit tot een begrip – onder de doelgroep - in de Drechtsteden. Drie decennia lang organiseert een vrijwilligersteam – onder leiding van een beroepskracht – wekelijks op elke vrijdagavond van 19.30 uur tot 22.30 uur voor de doelgroep een gezellige avond met uiteenlopende activiteiten. Op deze drukbezochte “soos”-avonden nemen muziek en dans altijd een centrale plaats in.

Aan het begin van het jaar was er verbijstering en teleurstelling alom bij ouders, verzorgers, instellingen, maar vooral bij alle trouwe bezoekers toen de Vrijdagavondsoos haar deuren definitief wilde sluiten. Ondanks alle inspanningen waren er onvoldoende vrijwilligers om wekelijks alle activiteiten te organiseren. Vervolgens hebben een aantal oud-medewerkers een nieuw bestuur gevormd om een doorstart mogelijk te maken. In de afgelopen maanden is er veel werk verzet om van de doorstart een succes te maken, waarbij – vanzelfsprekend – de meeste aandacht uitging naar het formeren van een vrijwilligersteam. Via facebook, digitale kettingbrieven en het ouderwets posters ophangen is geprobeerd om mensen enthousiast te maken en … met succes!

Op vrijdagavond 13 september 2012 heropent de “Vrijdagavondsoos” aan de Reeweg Zuid 22 in Dordrecht op feestelijk wijze haar deuren.

Voor deze speciale gelegenheid mag iedereen - ouders, verzorgers en bezoekers - vanaf 19.30 uur tot 23.30 uur gratis binnenkomen, waar een “live-band”, gesponsord door de RABO-bank, zal zorgen voor een muzikale omlijsting. Eventuele consumpties zijn niet gratis, maar gelukkig zijn onze prijzen niet echt hoog.

Nog altijd zoekt de “Vrijdagavondsoos” vrijwilligers.
De vrijdagavondsoos is nog altijd op zoek naar mensen die het vrijwilligers team willen versterken. Ervaring met mensen met een verstandelijke beperking is niet vereist. Uiteindelijk draait het om de “klik”! Werkzaamheden variëren van bardienst, voorbereiden, bedenken, uitvoeren van activiteiten en gewoon gezellig kletsen met onze bezoekers. Geïnteresseerden kunnen zicht melden via  vrijdagavondsoosdordrecht@hotmail.com.  Kijk voor meer informatie op http://vrijdagavondsoos.info/ of bel met Myra Sarfaty 06-38015510

Wanneer?
13 september 2013 van 19.30 tot 23.30 uur
Organisator
“Vrijdagavondsoos”
vrijdagavondsoosdordrecht@hotmail.com
Locatie:
Reeweg Zuid 22
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.