Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Het Hof biedt uniek kijkje achter de schermen: 'Macht en Pracht' in Dordtse musea

Het Hof biedt uniek kijkje achter de schermen: 'Macht en Pracht' in Dordtse musea

Op zaterdag 14 september, tijdens de Open Monumentendagen, doet Het Hof voor één dag zijn deuren open voor nieuwsgierige bezoekers. Die krijgen die dag een uniek kijkje achter de schermen. Na de verbouwing zal Het Hof worden heropend met een gloednieuwe experience over de geschiedenis van de stad, een flexibele tentoonstellingszaal en een studiezaal. Op geheel verrassende wijze kan straks Dordrechts rijke geschiedenis worden beleefd.

Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen belangstellenden op eigen gelegenheid Het Hof bezichtigen en krijgen bij de ingang informatie. In tegenstelling tot eerdere berichten zijn er geen rondleidingen.

Bijzondere ketting
Tijdens de Open Monumentendagen is in het Dordrechts Museum een bijzondere ketting te bewonderen. Deze komt uit de 16de eeuw en is door archeologen gevonden in een stinkende sloot, hartje Dordrecht, waar nu het Statenplein is. Een prachtig voorbeeld van Macht & Pracht uit vervlogen tijden. Verder zijn er gedurende het weekend gratis instaprondleidingen. Deze starten om 13.00 en 14.00 uur. Bezoekers kunnen zich verzamelen in de hal bij de kassa van het museum.

Laatste week
Ook biedt het Dordrechts Museum bezoekers de laatste kans om de tentoonstelling De Kunst van het Opvoeden te bezichtigen. Aan de hand van thema’s wordt een overzicht gegeven van opvoeden in Nederland door de eeuwen heen. De nadruk ligt daarbij op de kunst van de Gouden Eeuw. Maar ook in latere eeuwen blijken kinderen, opgroeien, ouders en huiselijke deugden opvallend vaak centraal te staan in de schilderkunst.

Benieuwd naar de ontwikkeling van Dordrecht? In de tentoonstelling Dordrecht op de Kaart is aan de hand van kaarten uit het archief de lange geschiedenis van het Eiland van Dordrecht op de voet te volgen: vanaf het ontstaan van de Biesbosch in 1545 tot futuristische impressies van de nieuwste woonwijken.

Huis Van Gijn, piraten herleven.
Huis Van Gijn organiseert voor kinderen van 6 tot 12 jaar op zondag 15 september een workshop voor beginnende piraten. Wegens grote belangstelling zijn er helaas nog maar enkele plaatsen vrij en vol is vol. De workshop start om 14.30 uur en aanmelden kan via aanmelden@dordrechtsmuseum.nl

Tijdens het hele weekend zijn er in Huis Van Gijn gratis instaprondleidingen. Deze starten om 15.00 uur en 16.00 uur. Deelnemers kunnen zich verzamelen in de hal van het museum. Ook is er de tentoonstelling Vader & zoons te bezichtigen. Daarin staan acht dagboekjes met tekeningen en aquarellen van vader Jacob de Vos (1774 – 1844) centraal. Dagelijks doet hij verslag van de opvoeding van zijn vier zoontjes.

 

Wanneer?
14 september 2013 van 10.00 tot 16.00 uur
Organisator
Dordtse Musea
aanmelden@dordrechtsmuseum.nl
Locatie:
Dordtse Musea
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.