Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Artist in Redidence, concertno. 1

Artist in Redidence, concertno. 1

Op 14 september 2013 start Muziekstroom (voorheen Kunstkerk) haar nieuwe seizoen in een nieuw onderkomen: Ketel 1 van het Energiehuis. Het bijzondere gezelschap Camerata RCO, een jong ensemble dat is samengesteld uit top musici van het Koninklijk Concertgebouworkest, opent het seizoen officieel. Wethouder Jasper Mos van Cultuur verwelkomt de bezoekers. Aanvang 20.00 uur.

Ooit diende het unieke, vooral serene zesdelige Octet van Schubert, dat op 14 september op het programma staat, vermoedelijk als een soort voorstudie voor zwaardere symfonische bezettingen. ‘Het is in tweeërlei opzicht een uniek werk’, aldus initiatiefnemers Henk Rubingh en Annebeth Webb, beide spelend in Camerata.
‘Het is zijn enige werk voor acht musici en geen enkele andere componist heeft voor dezelfde bezetting geschreven – twee violen, altviool, cello, contrabas, klarinet, fagot en hoorn.

Camerata RCO is dit seizoen Artist in Residence in het Energiehuis. Zij brengen zes concerten met voor de klassieke wereld, spraakmakende programma’s. Er zijn ook openbare repetities, masterclasses en kennismakingen met de musici.

Meer informatie, ook over abonnementen en verkoop van kaarten is te vinden op  www.muziekstroomdordrecht.nl of www.energiehuis.nl.

Wanneer?
14 september 2013 van 00.00 tot 00.00 uur
Organisator
Energiehuis
Locatie:
Energiehuis
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.