Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Fotografie Workshop Alpen en Venetië

Fotografie Workshop Alpen en Venetië

Spectaculaire berglandschappen in de Italiaanse Alpen en karakteristieke stadsgezichten in Venetië fotograferen. Dat is wat er op het programma staat tijdens de fotografie workshops van fotograaf en cameraman Frank Peters. De workshops duren een week en worden gehouden van 22 t/m 29 Juni 2013 (voor beginners) en 7 t/m 14 September 2013 (voor gevorderden). Inschrijven kan nu viade website.

Peters begeleidt cursisten tijdens het fotograferen op verschillende unieke locaties in de Dolomieten, één van de mooiste berggebieden in de Alpen. Zo is een overnachting in de hoog gelegen berghut Lagazuoi opgenomen (te bereiken via een kabelbaan), om daar een zonsondergang en zonsopgang vast te leggen. Daarnaast staan andere mooie uitzichten op het programma. Ook wordt een bezoek gebracht aan Venetië, waar een hele dag op interessante plekken gefotografeerd kan worden, zoals het San Marcoplein, de Rialtobrug, maar natuurlijk ook de kanalen met gondels en unieke architectuur. 

Naast het fotograferen behandelt Frank Peters de belangrijkste fotografische principes en technieken. Compositie, licht, diepte, kleur, gebruik van verschillende lenzen en filters, histogram, nabewerken in photoshop en meer zaken komen aan de orde. Cursisten die met hun fotocamera ook kunnen filmen, een ontwikkeling die in een enorme stroomversnelling is geraakt, kunnen ook hierover uitleg krijgen.  

‘Basiskamp’ voor de workshop is de authentieke Bed and Breakfast van de Italiaans-Nederlandse Loretta Zanolla in Umin, een dorpje omringd door bergen in de buurt van de middeleeuwse stad Feltre. Zanolla stelt haar B&B op basis van vol pension beschikbaar en zorgt voor typisch Italiaanse gerechten, die veelal bereid worden met biologische producten uit haar eigen tuin. Om alvast een indruk te krijgen van de B&B en de te fotograferen locaties zie de website.

Frank Peters is freelance fotograaf en publiceerde onder meer in de tijdschriften Bergen Magazine, Photo Digitaal en Stadsleven. Op de website 1X.com en Focusmedia.nl zijn ook foto’s van hem gepubliceerd. Peters is aangesloten bij fotoagentschap Kina. Daarnaast werkt hij als cameraman o.a. voor RTL Nieuws, Stolk AV, Dordrechts Museum en RTV-Dordrecht.

Kosten Workshop: 899,- euro per persoon. Maximum aantal deelnemers: 5.
Accomodatie Bed and Breakfast Loretta Zanolla: www.zanolla.nl/Welkom.html

Wanneer?
Van 7 september 2013 00.00 uur tot 14 september 2013 00.00 uur
Organisator
Frank Peters
06-46313242
foto@frank-peters.nl
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.