Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Openlucht Pianoconcert Beverwijcksplein

Openlucht Pianoconcert Beverwijcksplein

 op zondag
15 september 2013

In verband met slechte weersomstandigheden kon de editie van 26 mei 2013 helaas niet doorgaan. Op 15 september tijdens de Open Monumentendagen Dordrecht zal een nieuwe editie van het openlucht concert plaatsvinden.

Een keer per jaar verandert een stukje Dordrecht aan de rand van de binnenstad in een sfeervol mediterraans plein. In de schaduw van de grote platanen, met een smaakvol glaasje wijn in de hand, ontspannen luisteren naar het spel van jonge pianovirtuozen, hier en daar begeleid door de stemmen van lokaal zangtalent. Dit alles vindt plaats op het Beverwijcksplein.

Bezoekers zijn op zondag 15 september van harte welkom om vanaf 12.00 uur te komen genieten van dit muzikale evenement.

Inmiddels is het programma rond, de organisatie heeft ook dit jaar weer een mooie samenstelling van talenten uit de regio gemaakt: Raphael dos Reis Ferreira, Jurriaan Bos, Tim de Man, Ruben Plazier, Jurg Blom, Maral Kazikan, Amber de Jong, Asmara Smit, Benjamin de Raad, Hanna Katif, Felix van Lawick, Gerben Kloens en Nick Beljaars zullen achter de piano midden op het plein plaatsnemen. Stuk voor stuk spelen ze hun eigen favorieten en klassiekers.

Net zoals voorgaande jaren, dit is al weer de derde editie, is het Openlucht Pianoconcert Beverwijcksplein gratis te bezoeken. Huiskamercafé De Vreemde Eend verzorgt tijdens het concert de catering: alle bezoekers kunnen genieten van een lekker hapje en een glaasje wijn of fris.

De organisatie van het Openlucht Beverwijcksplein Pianoconcert ligt in handen van drie enthousiaste ondernemers uit Dordrecht: Jaap van Diepenbrugge, Jasper Stamm en Roland Boomgaard. Jaap werkt als pianostemmer- en  technicus en is dan ook verantwoordelijk voor de muzikale invulling van dit evenement. Jasper is als organisator van evenementen actief  in Dordrecht en is de drijvende kracht achter de praktische zaken van het pianoconcert. Roland verzorgt met zijn huiskamercafé De Vreemde Eend de catering tijdens het concert.

Het Openlucht Beverwijcksplein Pianoconcert is in het leven geroepen om jong Dordts talent een podium te bieden. En waar kan dat beter dan in de buitenlucht, waar iedereen kan meegenieten van hun spel. Daarbij is het voor de organisatie van het concert een mooie manier om iets terug te doen voor de stad Dordrecht.

 

Wanneer?
15 september 2013 van 12.00 tot 00.00 uur
Organisator
Jaap van Diepenbrugge, Jasper Stamm en Roland Boomgaard
06-52715341
Locatie:
Beverwijcksplein
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.