Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Dordrecht Philharmonisch Jeugdorkest treedt op in een McDrive

Dordrecht Philharmonisch Jeugdorkest  treedt op in een McDrive

Op zaterdagavond 21 september om 19.30uur vindt er op het parkeerterrein van McDonald's restaurant Dordrecht-Noord een uniek gratis concert van een uur plaats deze wordt gegeven door het Dordrecht Philharmonisch Jeugd Orkest. Het concert is voor iedereen en is gratis. Voor het concert hebben gedetineerden 80 unieke klapstoelen gemaakt en beschilderd en deze worden als een arrangement op deze avond verkocht. Voor  €20 krijgt u dan namelijk een concert, een maaltijd en een stoel. De gehele opbrengst is voor het Ronald McDonald Kinderfonds. 

Vanuit de samenwerking tussen de McDonald's restaurants Dordrecht-Centrum & Dordrecht-Noord en het Dordrechts Philharmonisch Jeugdorkest ontstaan een paar keer per jaar mooie initiatieven. Naast de bijdrage van McDonald's aan het jaarlijkse Kinderboekenweek Concert, wordt er dit jaar door de Jeugd van het Philharmonisch Orkest een uniek openlucht concert gegeven op het parkeerterrein van McDonald’s restaurant Dordrecht-Noord.
 
Het jeugdorkest
Het jeugdorkest van het Philharmonisch Orkest bestaat uit 30 leden in de leeftijd van 7 tot 22 jaar. Zij zijn de eersten in Nederland die een concert in een McDrive geven. Dus gewoon op het parkeerterrein van een McDonald’s restaurant. Deze unieke locatie en het goede doel waardoor zieke kinderen gesteund worden, maakt het voor de leden van het orkest een extra uitdaging om er een schitterend concert van te maken. Wie kan tenslotte zeggen dat hij heeft opgetreden in een McDrive!
 
Unieke Concertstoel
Aan het concert werken verder kosteloos een aantal bedrijven mee, zoals PIRTEK  Benelux, RIOOL.nl, Shurgard en Rien van Halen. Daarnaast hebben een groep gedetineerden van de Penetiaire Inrichting iets bijzonders aangeleverd namelijk 80 unieke concertstoelen. Justitie Inmade het werkbedrijf van DJI heeft zorg gedragen voor de werkzaamheden ism met de gedetineerden

De gedetineerden hebben voor het concert namelijk 80 unieke klapstoelen gemaakt en geschilderd. Voor de gedetineerden was het een mooie gelegenheid om iets terug te doen voor de samenleving. En voor het Ronald McDonald Kinderfonds weer een extra bijdrage.
Voor de stoelen geldt op=op. Mochten er op de avond nog stoelen zijn dan kunnen deze nog wel gekocht worden op de avond.

Het Concert
Het concert is gratis en vrij toegankelijk voor iedereen, omdat wij klassieke muziek laagdrempelig willen maken. Op de donderdag ervoor wordt bepaald of het definitief door kan gaan ivm de weersverwachting. Er zijn maximaal  80 stoelen te koop, meer gasten zijn welkom. Voor de stoelen moet u zich wel van te voren aanmelden via het contactformulier op de website www.mcdonaldsdordrechtnoord.nl.
Belangstellenden voor het concert kopen dan letterlijk een stoel voor €20. Voor deze €20 krijgt men een uniek concert, een menu bij McDonald's Dordrecht-Noord en ze nemen daarna hun eigen stoel mee naar huis. De gehele opbrengst gaat naar het Ronald McDonald Kinderfonds.

Wanneer?
21 september 2013 van 19.30 tot 00.00 uur
Organisator
McDonald's restaurant Dordrecht-Noord
Locatie:
McDonald's restaurant Dordrecht-Noord
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.