Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Groot Dordrechts Korenfestival 2013

Groot Dordrechts Korenfestival 2013

De Stichting Bijzondere Concerten Dordrecht (SBC) hoopt voor de zevende maal het Groot Dordrechts Korenfestival te organiseren, dit jaar op zaterdag 21 september tussen 12.00 uur en 18.00 uur. Er wordt afwisselend opgetreden op meerdere locaties in de Dordtse binnenstad.

Veel Dordtse koren hebben zich nu al spontaan aangemeld en zij bieden een gevarieerd repertoire van klassiek en opera tot bekende songs. Ook smartlappen- en popkoren nemen deel. Dit jaar staat het Groot Dordrechts Korenfestival ook weer open voor koren uit de regio Drechtsteden. 
 
Op 21 september zijn de werkzaamheden voor de reconstructie van het Scheffersplein begonnen en kunnen daar geen optredens zijn. Ook de Kunstkerk is dan definitief gesloten en niet meer beschikbaar. De Augustijnenkerk en de Trintatiskapel zullen wel worden gebruikt.
 
Nieuwe locaties
Het bestuur heeft in ieder geval als vervangende locaties de Bonifatiuskerk in de Wijnstraat en de hal en trappen van het Dordtse stadhuis. Er wordt in overleg met Dordrecht Marketing nog verder gezocht naar extra openbare ruimten. Verwacht wordt dat er vanwege het succes van vorige jaren meer inschrijvingen zullen zijn.
 
De SBC hoopt geen koren teleur te moeten stellen. De inschrijvingen zullen op volgorde van binnenkomst worden bepaald. Ten aanzien van de hoogte van de financiële steun van de gemeente Dordrecht en de Regio Drechtsteden is er nog enige onzekerheid. In 2013 trok het Groot Dordrechts Korenfestival tegen de 20.000 bezoekers. Voor deelname kunnen de koren zich opgeven vóór 1 juni 2013 bij de secretaris van de SBC via onderstaand mailadres. Op de website staat een inschrijfformulier.
 
Het Groot Dordrechts Korenfestival heeft voor Dordrecht en de regio een grote promotionele waarde. Koren worden dan ook nadrukkelijk verzocht zich in te schrijven voor dit grootse muzikale evenement.
 
Op 21 september is er ter afsluiting van het festival om 17.00 uur in de Augustijnenkerk een grote apotheose met koren en een orkest. De optredens zijn voor een ieder gratis toegankelijk.
Wanneer?
Van 20 september 2013 12.00 uur tot 21 september 2013 18.00 uur
Organisator
Stichting Bijzondere Concerten (SBC)
secretariaat@concertendordrecht.nl
Locatie:
Verschillende locaties
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.