Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Theatergroep Zilver speelt "Pensionistas" in Energiehuis

Theatergroep Zilver speelt "Pensionistas" in Energiehuis

Op dinsdagmiddag 24 september vindt in het Energiehuis, Noordendijk 148 in Dordrecht, de reprise plaats van de succesvolle voorstelling PENSIONISTAS van theatergroep ZILVER. De voorstelling begint om 15.00 uur en de toegang is gratis. Deze middag is ook bedoeld voor mensen die er over denken om zich bij ZILVER  aan te sluiten.   

Theatergroep ZILVER is een gezelschap voor 55+ acteurs en al jarenlang een begrip voor theaterliefhebbers van alle leeftijden in Dordrecht en omstreken. Onder leiding van regisseur Jan Stroeve brengen de spelers ieder jaar weer een nieuwe voorstelling op de planken. Tragikomisch toneel waar persoonlijke verhalen van de spelers in worden verwerkt en waar gretig gebruik wordt gemaakt van de aanwezige talenten.

Zo wordt er in PENSIONISTAS een groot beroep gedaan op de veelzijdigheid van de spelers; naast spel moeten ze ook dansen en zingen! Het stuk speelt zich af in de Spaanse badplaats Benalmádena. Daar maakt het publiek kennis met een 10 tal vrouwen, allemaal gevlucht voor de koude Hollandse winter. Helaas schijnt ook in Spanje niet elke dag de zon en voor wat gezelligheid zullen ze toch echt zelf de slingers moeten ophangen. Dat valt niet altijd mee; ver weg van huis en zonder hun familie om zich heen ligt eenzaamheid op de loer. Gelukkig is er één houvast; de Hollandse Avond!

PENSIONISTAS is alweer de 8e voorstelling van ZILVER. Het gezelschap is in de afgelopen jaren zeer succesvol gebleken. Voorstellingen worden goed bezocht en ook landelijk is er belangstelling getoond voor de werkwijze van dit gezelschap. Dit heeft vorig jaar  geresulteerd in een prachtige korte film: ZILVER – nooit te oud om te spelen. Deze film zal ook te zien zijn tijdens de Open Middag. 
 

Wanneer?
24 september 2013 van 15.00 tot 00.00 uur
Organisator
Energiehuis
jan.stroeve@tobe.nl
Locatie:
Energiehuis aan de Noordendijk 148
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.