Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Iedereen doet mee(r) in het Dordts Duurzaamheidscafé

Iedereen doet mee(r) in het Dordts Duurzaamheidscafé

Hoe kan iedereen meedoen aan de samenleving? Het investeren in people (van people, planet, profit) staat centraal tijdens het Dordts Duurzaamheidscafé op woensdag 25 september.

Gerrit van der Meer geeft zijn visie op duurzaamheid en ons sociale zekerheidstelsel. Hij is voorzitter van de Landelijke Cliëntenraad WWB (Wet werk en bijstand) en duurzaamheidscoördinator in de gemeente Teylingen (ZH).
"Om ons stelsel van sociale zekerheid echt duurzaam te maken moeten politiek en publiek er ook echt achter gaan staan. Dat kan prima, als we aan de term duurzaam wel de goede betekenis toekennen. We zeggen dus niet meer dat het stelsel te veel kost, maar we bepalen wat we er als samenleving voor over hebben. We stellen ook vast dat iedereen in de samenleving mee mag én moet doen. Iedereen hoort erbij: beperking of niet, met of zonder baan. Dat is veel duurzamer dan zeggen dat mensen die voor hun inkomen een beroep op de samenleving doen ook een tegenprestatie moeten leveren."
De sociale ondernemers van de Melson Groep uit Sliedrecht, die met mensen met een beperking fruit rondbrengen bij bedrijven in de regio, vertellen over hun innovatieve businessplan.
Hoe creëren we in de Drechtsteden manieren en plekken waarop iedereen kan meedoen aan de maatschappij? Praat, denk en doe mee!

Het Duurzaamheidscafé is een initiatief van het Platform Duurzaamheid Dordrecht en wordt dit keer georganiseerd in samenwerking met de stichting Cliëntenraad WWB Drechtsteden.

Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Locatie: Duurzaamheidscentrum Weizigt aan het Van Baerleplantsoen 30. Gratis toegang, aanmelden is niet nodig. Heeft u een duurzaam initiatief? Tijdens het Duurzaamheidscafé kunt u dit in 2 minuten toelichten. Aanmelden kan via platformduurzaamheiddordrecht@gmail.com

Wanneer?
25 september 2013 van 19.30 tot 00.00 uur
Organisator
Platform Duurzaamheid Dordrecht
platformduurzaamheiddordrecht@gmail.com
Locatie:
Duurzaamheidscentrum Weizigt aan het Van Baerleplantsoen 30
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.