Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Sex and drugs before Rock ‘n’ Roll – Jeugdcultuur in de Gouden Eeuw

Sex and drugs before Rock ‘n’ Roll – Jeugdcultuur in de Gouden Eeuw

Lezing Nationaal Onderwijsmuseum

Het Nationaal Onderwijsmuseum organiseert op donderdag 26 september 2013 een lezing over jeugdcultuur in de Gouden Eeuw. In de lezing Sex and drugs before Rock ‘n’ Roll  laat dr. Benjamin Roberts zien hoe bijzonder de jongemannen uit deze generatie tussen 1620 -1630 waren,  maar ook hoe gewelddadig zij konden zijn.

In de nieuwe presentaties in gebouw De Holland richt het Nationaal Onderwijsmuseum zich naast onderwijs ook op jongeren en jeugdcultuur. Een goed moment om alvast een voorproefje te krijgen tijdens de lezing over jeugdcultuur in de Gouden Eeuw van de Amerikaanse historicus Benjamin B. Roberts.

Rembrandt van Rijn was misschien wel het bekendste voorbeeld uit een generatie van welvarende jonge mannen, die tussen 1620 en 1630 in de Nederlandse Republiek volwassen werden. Deze coming of age generatie had meer geld te besteden aan kleding, muziek en recreatie dan de generaties voor hen. Zij lieten hun haar groeien, droegen flamboyante, dandyachtige kleding, rookten tabak en dronken overmatig veel. Ook geweld speelde een opvallende rol want om je mannelijkheid te bewijzen, moest je namelijk geweld plegen. 

Benjamin B. Roberts is journalist en auteur van Sex and Drugs before Rock ‘n’ Roll, Amsterdam University Press. 

Activiteit: Lezing Sex and drugs before Rock n’ Roll – Jeugdcultuur
                in de Gouden Eeuw
                door dr. Benjamin Roberts

Wanneer:    Donderdag 26 september 2013
                      20.00 - 22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur

Locatie:    Nationaal Onderwijsmuseum, Nieuwe Haven 26, Dordrecht

Entree:     Gratis. Aanmelden vereist, via info@onderwijsmuseum.nl of via www.onderwijsmuseum.nl/activiteiten/lezingen

Afbeelding: Boek Jeugdcultuur in de Gouden Eeuw, Benjamin Roberts.

Wanneer?
26 september 2013 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Nationaal Onderwijsmuseum
Locatie:
Nieuwe Haven 26
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.