Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

In gesprek over omgekeerde ontwikkelingshulp in Koffie Met

In gesprek over omgekeerde ontwikkelingshulp in Koffie Met

Mozambique is arm, Nederland is rijk! Maar is dat zo? Wat verstaan wij onder armoede en wat is rijkdom? Hoe kijken wij en wat zien we dan? Zomaar een aantal vragen waarmee Sarinha een prikkelende boodschap neerlegt die tot nadenken stemt.

Op vrijdagavond 27 september is er in Koffie Met een discussieavond over omgekeerde ontwikkelingshulp. Naar aanleiding van de foto-expositie ‘Het Koninklijk Thuis’ vertellen fotografe Hilde Sneep en Laura Dijkhuizen, voorzitter van stichting Sarinha, over armoede en rijkdom, gerechtigheid of sociale armoede of specifieker over zending en (omgekeerde) ontwikkelingshulp. Hoe kunnen wij leren van de Mozambikanen als het gaat om sociale vraagstukken, hoe geven wij omgekeerde ontwikkelingshulp vorm?

Sarinha is een organisatie werkzaam in en voor Mozambique. Door middel van training van jongeren op het vlak van onderwijs, identiteitsontwikkeling en het leren van een beroep, helpt de stichting deze jongeren om met trots en genoeg bagage zorg te dragen voor een hoopvolle toekomst. Sarinha wil de lokale bevolking zoveel mogelijk uitdagen  om samen de rijkdom die er binnen de Mozambikaanse cultuur bestaat te ontdekken en te koesteren om van hieruit een positieve wending aan het leven te geven.

In januari 2013 reisde fotografe Hilde Sneep naar Mozambique om de projecten van stichting Sarinha in beeld te brengen. Met de expositie ‘Het Koninklijk Thuis’, wil zij het verhaal van de mensen in Mozambique vertellen. In kleine details of juist door de samenstelling van beelden zet ze de kijker in beweging om de westerse bril af te zetten en Het Koninklijk Thuis van dit land te zien.

Het werk van Sneep typeert zich door betrokkenheid bij haar onderwerp. Zij leeft en voelt mee. Zij neemt de kijker mee in het onverwachte, het bijzondere of juist alledaagse.  ‘Het Koninklijk Thuis’ laat op een bewogen manier de rijkdom in de armoede van Mozambique zien.

De expositie ‘Het Koninklijk Thuis’ is nog te zien in Koffie Met tot en met 26 oktober 2013. Koffie Met is geopend op  do-vr-za van 10u tot 22u.

Wanneer?
27 september 2013 van 00.00 tot 00.00 uur
Organisator
Koffie Met
Locatie:
Grotekerksbuurt 44
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.