Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

JazzLab Session: a tribute to Miles Davis’ Kind of Blue

JazzLab Session: a tribute to Miles Davis’ Kind of Blue

Op 28 september a.s. is er opnieuw een editie van de succesvolle Jazzlab Session. Centraal staat deze avond het album Kind Of Blue van trompettist Miles Davis. Onder leiding van Timothy van der Holst zal een aantal bekende en onbekende jazzmusici uit de regio, free improv, nummers van dit wereldberoemde album spelen.

Miles Davis’ Kind of Blue (1959) geldt volgens velen als de beste jazzplaat van de 20e eeuw. De tijdloze cooljazz van Kind of Blue is heel toegankelijk, maar tegelijkertijd muziektechnisch verbluffend. De nummers ‘So What’, ‘Freddie Freeloader’, ‘Blue in Green’, ‘All Blues’ en ‘Flamenco Sketches’ behoren tot de bekendste jazztunes allertijden.

Zoals hij gewoon was, riep Miles Davis ook voor deze plaat de sessiemuzikanten op zonder voorafgaande repetities en zonder dat ze een idee hadden wat ze zouden opnemen. Davis stopte de bandleden wat schetsen van toonladders en melodielijnen toe om daarop te improviseren. De resultaten waren indrukwekkend, hoewel de hardnekkige legende dat het hele album in één keer werd opgenomen onwaar is. Alleen 'Flamenco Sketches' leverde reeds bij de eerste take een volledige opname op.

De regionale sessiemusici die deze avond zullen spelen, volgen ongeveer Davis’ werkwijze: pas ‘s middags komen ze bij elkaar om de arrangementen te bekijken, om vervolgens een paar uur later het podium te beklimmen voor een uitvoering.
In diverse bezettingen zullen de musici een vertolking doen van de Miles Davis-stukken. Al met al belooft het een gevarieerde avond te worden!


 

Wanneer?
28 september 2013 van 21.30 tot 00.00 uur
Locatie:
Grotekerksplein 1
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.