Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Gregoriaanse vespers van de H.Engelbewaarders

Gregoriaanse vespers van de H.Engelbewaarders

Gregoriaanse vespers Van de H.Engelbewaarders De Interkerkelijke Schola Cantorum Dordrecht e.o. viert op zondag 29 september 2013 de vespers van de H. Engelbewaarders. Locatie: Trinitatiskapel, Vriesestraat 20 te Dordrecht. Aanvang: 16:30 uur.

De Schola is oecumenisch van samenstelling en gemengd. Het koor zingt a capella en eenstemmig. Koorleider is Elly Stuurman. Doelstelling van het koor: het erfgoed van het gregoriaans te bewaren en uit te dragen.. Tekstboekjes Latijn-Nederlands zijn beschikbaar.

Er is een deurcollecte. Het feest van de Heilige engelbewaarders op 2 oktober is gewijd aan de beschermengelen en wordt eigenlijk als een vervolg op het feest van de aartsengelen (29 september) gevierd. Met dit feest drukt de Katholieke Kerk haar geloof uit dat alle mensen door Gods engelen worden begeleid, beschermd en bewaard. Kapitteltekst is Ex.23:20ev:” 20 Ik stuur een engel voor jullie uit om je op je tocht te beschermen en je naar de plaats te brengen die ik voor jullie bestemd heb. ” Antifoon psalm 91(90): 11 Hij vertrouwt je toe aan zijn engelen, die over je waken waar je ook gaat. Antifoon Matteüs 18:10 Hoedt u er voor een van deze kleinen te minachten, want Ik zeg u: zij hebben engelen in de hemel en deze aanschouwen voortdurend het aangezicht van Mijn Vader die in de hemel is. 
Nieuwsbrief  Nee 
 

Wanneer?
29 september 2013 van 16.30 tot 17.15 uur
Organisator
Interkerkelijke Schola Cantorum Dordrecht e.o.
Locatie:
Trinitatiskapel
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.