Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Themamiddag Dordrecht op de Kaart

Themamiddag Dordrecht op de Kaart

Meer weten over de ontwikkeling van de stad? Kom dan zondag 29 september naar de themamiddag rond de tentoonstelling Dordrecht op de Kaart in het Dordrechts Museum. Van 13-16 uur vindt er een bijzonder programma plaats voor liefhebbers van cultureel erfgoed, oude kaarten en historische wetenswaardigheden.

Bouwhistoricus Christine Weijs en medewerker Monumentenzorg Jeanine Katsman houden een inleiding over de ontwikkeling van de 19e eeuwse schil en het aanwijzen van monumenten. Arij van der Stelt, tot voor kort Stedenbouwkundige bij de Gemeente Dordrecht, vertelt over stedelijke ontwikkeling en groei vanaf de jaren vijftig.

Tussen deze twee lezingen in, kunnen bezoekers kiezen voor een rondleiding door de tentoonstelling Dordrecht op de Kaart of kijken naar de film De Ziel van de stad van Annemarie Strijbosch. De middag wordt afgesloten met een drankje in de wijnbar.

Wanneer?
29 september 2013 van 13.00 tot 16.00 uur
Organisator
Dordrechts Museum
aanmelden@dordrechtsmuseum.nl
Locatie:
Dordrechts Museum, De Zaal
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.