Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Tijdens Week tegen Eenzaamheid mensen met elkaar verbinden

Tijdens Week tegen Eenzaamheid mensen met elkaar verbinden

Tijdens de landelijke Week van de Eenzaamheid verzorgt Het Spectrum diverse activiteiten om mensen te helpen bij het doorbreken van de eenzaamheid. De themaweek is van donderdag 26 september tot en met zaterdag 5 oktober. Het heeft als doel mensen die zich eenzaam voelen of dreigen dat te worden, te betrekken bij activiteiten en te verbinden met andere mensen en organisaties.

Binnen Het Spectrum vinden diverse activiteiten plaats. Donderdag 26 september houdt De Prinsemarij aan de Nassaustraat 4-6 open huis. Belangstellenden kunnen bij de informatiekraampjes kennismaken met de vele mogelijkheden om aan deel te nemen. Het open huis duurt van 10.00 tot 12.00 uur en is vrij toegankelijk. Vrijdag 27 september begint in De Prinsemarij de bingo Erop af om 14.00 uur. Deelname kost 5 euro.

In verpleeghuis De Sterrenlanden is zaterdag 28 september van 10.00 tot 14.00 uur de maandelijkse rommelmarkt te vinden. Ditmaal met als thema Kom erbij. De entree is vrij toegankelijk.

Om mensen te ontmoeten, houdt De Prinsemarij maandag 30 september Borrelen bij de Buren. Dit duurt van 15.00 tot 17.00 uur. Bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje (één consumptie is gratis) en live muziek.

Dag van de Ouderen
Op de Dag van de Ouderen, dinsdag 1 oktober, zijn er diverse activiteiten. Belangstellenden kunnen mee met een uitstapje naar de Alblasserwaard. Er zijn verschillende opstapplaatsen en vertrektijden: vanaf Thureborgh 13.15 uur, vanaf De Prinsemarij 13.30 uur en vanaf Vreedonk 13.45 uur. Deelname kost 17,50 euro, dit is inclusief koffie en een heerlijke versnapering. Meer informatie en aanmelding via De Prinsemarij.

Diezelfde dinsdag kunnen leden van Het Theehuis om 12.00 uur patat eten voor 5 euro. Niet-leden kunnen voor 6 euro aanschuiven. In de ochtend kunnen belangstellenden een rondrit met een paardentram maken. Deze start vanaf De Sterrenlanden. De paardentram maakt ritten tussen 10.00 en 12.00 uur, de ritprijs voor volwassenen is 1 euro en voor 50 eurocent voor kinderen.

Voorlezen
Woensdag 2 oktober verzorgt MEE Drechtsteden een high tea op het grasveld voor De Prinsemarij van 11.00 tot 14.30 uur. Vanwege de Kinderboekenweek lezen basisschool leerlingen in Vreedonk en De Prinsemarij gedichten en verhalen voor tussen 10.00 en 11.30 uur. Deze voorleessessies zijn vrij toegankelijk.

De Sterrenlanden staat die woensdag 2 oktober ook in het teken van gezelligheid en de Kinderboekenweek. Om 12.00 uur is er een Italiaans buffet. Bij mooi weer is deze lunch buiten en anders binnen in het sfeervolle restaurant De Minnaert. Het lunchbuffet kost 7,50 euro en aanmelding vooraf is noodzakelijk bij De Sterrenlanden.

In de middag komen spelers van FC Dordrecht naar De Sterrenlanden waar ook kinderdagverblijf De Sterretjes is gevestigd. De selectiespelers gaan met de kinderen van De Sterretjes en uit de wijk sportieve spellen doen tussen 14.00 en 16.00 uur. Ook voor deze activiteit geldt: bij goed weer is het buiten, anders in de speelzalen van De Sterretjes.

Paardentram
Donderdag 3 oktober kunnen belangstellenden deelnemen aan een workshop Bloemschikken in De Sterrenlanden. De aanvang is 14.30 uur en deelname kost 6 euro. De  paardentram maakt op 3 oktober verschillende rondritten en start vanaf De Prinsemarij om 14.00 uur, vanaf Thureborgh om 14.45 uur en vanaf Vreedonk om 15.30. De ritprijs voor volwassenen is 1 euro en voor 50 eurocent voor kinderen.

Dierendag
Op Dierendag, vrijdag 4 oktober, kunnen buurtbewoners van Vreedonk met hun (huis)dier naar het zorgcentrum komen. Tussen 10.30 en 11.30 uur is het een ware beestenboel en de toegang is vrij. Wie met een huisdier wil komen, dient zich vooraf wel aan te melden bij de receptie van Vreedonk.

Vrijdagmiddag 4 oktober kunnen belangstellenden als groep een bezoek brengen aan Stadsboederij Weizigt. Deelnemers vertrekken om 13.45 uur vanuit De Prinsemarij naar de stadsboerderij. Zij krijgen om 14.00 uur onder rondleiding van een deskundige gids. Als afsluiting drinken zij in De Prinsemarij een kopje koffie en eten er een Dordtse schapenkop bij. Deelname kost 3,50 euro.

In De Sterrenlanden is die dag van 10.00uur tot 16.00 uur Bert’s Farm aanwezig met allerlei dieren. Om deze te bewonderen betalen kinderen 50 eurocent en volwassenen één euro.

Zang en bingo

Zaterdag 5 oktober zorgen Joop & de Orions voor een optreden met Nederlandstalige muziek. Zij zingen tussen 14.00 en 16.00 uur in De Prinsemarij. De entree is gratis.

In De Sterrenlanden begint die zaterdag om 14.30 uur de Super Bingo. Deelname kost 10 euro.

Al deze evenementen zijn mogelijk dankzij coalitie Erbij, Stichting Ontspanning en Dienstverlening De Sterrenlanden, Stichting vrienden van Thureborgh, MEE Drechtsteden, Het Spectrum en VVV Zuid-Holland Zuid.

Voor meer informatie en aanmelding kunnen belangstellenden contact opnemen met Het Spectrum team Welzijn. Voor locatie de Sterrenlanden, telefoonnummer 078-6172333 en voor locatie Vreedonk en De Prinsemarij telefoonnummer 078-6143200.

Wanneer?
Van 26 september 2013 00.00 uur tot 5 oktober 2013 00.00 uur
Organisator
Het Spectrum
Locatie:
Dordrecht
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.