Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Open Nederlandse kampioenschappen korte baan in Dordrecht

Open Nederlandse kampioenschappen korte baan in Dordrecht

Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 november vinden in Sportboulevard Dordrecht de Open Nederlandse kampioenschappen (ONK) zwemmen op de korte baan plaats. Een groot aantal zwemmers van de nationale (jeugd)selectie verschijnt aan de start. Het kampioenschap is een kwalificatiemoment voor de EK korte baan in Denemarken in december. Ook de Nederlandse gehandicapten zwemploeg komt in actie in Dordrecht. Zij verwachten hier een aantal wereldrecords te zwemmen.
 
Van de nationale zwemselectie nemen onder andere Mike Marissen, Bastiaan Lijesen, Ferry Weertman, Moniek Nijhuis, Maud van der Meer en Esmee Vermeulen deel aan het ONK in Dordrecht. Voor een aantal zwemmers is het ONK nog een kwalificatiemoment voor het Europees kampioenschap korte baan in Denemarken, van 12-15 december.
Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk, Sebastiaan Verschuren en Inge Dekker hebben zich al gekwalificeerd en bereiden zich voor op het EK korte baan tijdens de World Cup tour (Singapore 5-6 november, Tokio 9-10 november en Beijing 13-14 november).
 
Wereldrecords
Na het succesvolle wereldkampioenschap in Montreal (Canada) komt de nationale gehandicapten zwemploeg weer in actie in eigen land. Het ONK biedt een aantal van hen de mogelijkheid een wereldrecord korte baan te zwemmen. De PR’s van Marc Evers (200 school), Simon Boer (200 school), Magda Toeters (200 school) en Marlou van der Kulk (200 rug) zijn al scherper dan de huidige wereldrecords, maar niet gezwommen op IPC goedgekeurde wedstrijd. Het ONK is wel officieel goedgekeurd en dus een mooie kans het wereldrecord op hun naam te zetten.

Organisatie
De organisatie van de ONK is in handen van de KNZB in samenwerking met MNC Dordrecht, Optisport, Sportbedrijf Dordrecht en de gemeente Dordrecht. De series beginnen om 9.00 uur, de finales zijn vanaf 16.30 uur. Het volledige programma en de startlijsten staan op http://livetiming.knzb.nl/onkkb13/. Daarnaast is het mogelijk de wedstrijden live te volgen via www.dordtsport.nl.

Wanneer?
Van 1 november 2013 09.00 uur tot 3 november 2013 00.00 uur
Organisator
KNZB
Locatie:
Sportboulevard Dordrecht
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.