Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Minister Asscher van SZW is hoofdgast Arbeidsmarkt Event Drechtsteden

Minister Asscher van SZW is hoofdgast Arbeidsmarkt Event Drechtsteden

7 november 2013
 
Alle hens aan dek Op weg naar 2020!
 
Benutten wij alle kansen?
Zijn wij er klaar voor?
 
De economische crisis gaat ook aan de Drechtsteden niet voorbij. De werkloosheid stijgt en het aantal openstaande vacatures neemt af. Tegelijk kennen de maritieme bedrijven en diverse zorginstellingen nog tekorten. Hoe kunnen we deze kansen nu toch benutten en de mensen inzetbaar krijgen? Onderwerpen waar de regio Drechtsteden de afgelopen jaren al fors op heeft ingezet in het kader van het regionaal arbeidsmarktprogramma. Er liggen niettemin nog opgaven richting 2020. 
 
Op 7 november gaan vertegenwoordigers vanuit de Ondernemers, het Onderwijs en de Overheid met elkaar in gesprek over de stand van de arbeidsmarkt in de regio. Wat hebben we bereikt met de samenwerking in een arbeidsmarktregio en welke uitdagingen pakken we samen op? De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher is als speciale gast aanwezig.
Hij gaat in op de afspraken die het kabinet recent heeft gemaakt met sociale partners in het Sociaal Akkoord en de uitwerking daarvan in het najaarsakkoord. Hoe kunnen we deze afspraken regionaal invullen?
En wat wordt daarbij van een ieder gevraagd, van de Sociale Dienst, van het ROC da Vinci en van de werkgevers in de regio.
 
De bijeenkomst start om 16.00 uur (Inloop 15.30 uur) en staat onder de bezielende leiding van dagvoorzitter Frénk van der Linden,landelijk columnist en publicist. 

Wanneer?
7 november 2013 van 16.00 tot 00.00 uur
Organisator
Gemeente Dordrecht
Locatie:
DordtYart, Maasstraat 11
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.