Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Ty Garner Band bij Jazzpodium

Ty Garner Band bij Jazzpodium

In het kader van de Zeeuws-Dordtse Bluesmaand speelt op vrijdag 8 november in Jazzpodium DJS bluesgitarist Ty Garner, begeleid door de Dordtse ritmesectie: Jens Kirpestein op drums en Boris Oud op bas. Ty Garner (1963) startte zijn muzikale carrière als muzikant in de straten van Londen, Parijs en Amsterdam. Daar speelde hij voornamelijk folk, ragtime en blues, tot hij zich definitief vestigde in zijn geboorteplaats Mansfield in het Verenigd Koninkrijk. Daar ontwikkelde hij zich als één van de grootste talenten in de Britse rhythm & blues-scène.

Invloeden
De ‘roots’ van het bluesgitaarspel van Ty vinden zijn oorsprong in de traditie van de Mississippi Delta. Countryblues-zangers als Robert Johnson, Big Bill Broonzy, Muddy Waters en John Lee Hooker gelden als grote voorbeelden. De ‘Jazzy Edge’ die Ty toevoegt aan zijn gitaarspel komt voort uit het spel van gitaarvirtuoos T-Bone Walker, trompettist Miles Davis en gitarist B.B. King. Naast de synthese tussen blues en jazz komen de ‘psychedelische’ invloeden van het gitaarspel van Ty Garner uit de transatlantische generatie van gitaristen als Mike Bloomfield, Carlos Santana, Jimi Hendrix en Peter Green.

Loopbaan
Geheel in de lijn van de Britse bluestraditie leidde Ty Garner aan het begin van zijn carrière een dubbelleven; hij was bandleider en werkte tegelijk als fabrieksarbeider in de zware industrie. Door zijn voortreffelijke optreden tijdens het International Jazz & Blues Festival in Edinburgh, verdiende hij rechtstreekse erkenning als de meest energieke en originele bluesartiest sinds de jaren 60.
Na zijn muziekopleiding richtte Ty zich volledig op het Europese continent. Het resultaat: jaren van optreden en het opbouwen van een reputatie in de jazz- en blues-families in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Slowakije, Polen, Luxemburg en Zwitserland. Inmiddels heeft Ty zijn muziekopleiding afgesloten met een masters-studie aan de University of Nottingham.

Zeeuws-Dordtse Bluesmaand
Op de vijf vrijdagen in november staat de Zeeuwse en Dordtse blues centraal. De aftrap werd op 1 november gegeven door de Brouwers Sessie Band en Friends. Op 8 november speelt de Engelsman Ty Garner, begeleid door een Dordtse ritmesectie: Jens Kirpestein (drums), Boris Oud (bas).
Op 15 november is er de maandelijkse sessie ‘voor wie mee wil doen’ en sluit huisband Zorrow de avond af met een stevige in de bluesrock en seventies verankerde set.
Een week later, op 22 november, komt uit Zeeland the Juke Joints met Dordtenaar Michel Staat in de gelederen. In 2012 zijn the Juke Joints uitgeroepen tot best Dutch Blues Band.
Ten slotte sluit de oerdordtse bluesband Battle of Blues op 29 november deze maand af met Rudi de Queljoe op gitaar. Rudi was ooit actief in de Vlissingse band Dragonfly en later in Brainbox.

Wanneer?
8 november 2013 van 21.30 tot 00.00 uur
Locatie:
Grotekerksplein 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.