Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Hoe verduurzamen je jullie buurtinitiatief? Kom op 9/11 naar Weizigt

Hoe verduurzamen je jullie buurtinitiatief? Kom op 9/11 naar Weizigt

Steeds meer mensen gaan met hun buren aan de slag om hun buurt beter te maken. Maar, hoe maak je deze buurtinitiatieven tot een succes? Op zaterdag 9 november wordt tijdens de bijeenkomst ‘Buurtinitiatieven Blijvend Maken’ in Dordrecht gezocht naar de antwoorden.
 
Groene buurtprojecten, buurtzorg, lokale energiecoöperaties, buurtrestaurants - meer en meer buurtbewoners zetten zich in om hun directe leefomgeving groener, socialer én duurzamer te maken. Ook in Dordrecht en omgeving! Denk eens aan de energiecoöperatie Drechtse Stromen, of de Sociale Moestuin in Sliedrecht.

Maar, hoe maak je het initiatief zelf duurzaam? Hoe versterk je het zodat het langer blijft bestaan en de doelstellingen behaalt? Hierbij is het sociale proces tussen de mensen die het buurtinitiatief vormen het belangrijkst!

Op zaterdagochtend 9 november organiseert IVN, als één van de partners in Groen Dichterbij, samen met JSO bij Duurzaamheidscentrum Weizigt in Dordrecht de bijeenkomst 'Buurtinitiatieven Blijvend Maken'. Tijdens deze bijeenkomst onderzoeken we hoe we buurtinitiatieven samen kunnen versterken en verduurzamen.

Deze bijeenkomst biedt initiatieven voor en door buurtbewoners uit Dordrecht en omgeving een podium om kennis en diensten uit te wisselen, inspiratie op te doen in de workshops en anderen te inspireren. Ben je zelf een initiatief begonnen dat je wilt delen met anderen, wil je graag aan de slag of wil je buurtinitiatieven ondersteunen vanuit jouw expertise? Kom dan ook op 9 november.

Wanneer?
11 november 2013 van 00.00 tot 00.00 uur
Organisator
Buurtinitiatieven Blijvend Maken
Locatie:
Duurzaamheidscentrum Weizigt
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.