Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Muziektheater Hollands Diep speelt de wereldpremière van Klaagliedjes

Muziektheater Hollands Diep speelt de wereldpremière van Klaagliedjes

Muziektheater Hollands Diep presenteert op 22 november a.s. de wereldpremière van Klaagliedjes, een nieuwe muziektheatervoorstelling  in Machine 3 van het Energiehuis. De klaagliederen waaraan de voorstelling zijn naam dankt, worden ten gehore gebracht door de bekende zangeressen Mathilde Santing, Esra Dalfidan, Lucia Meeuwsen, Charlotte Riedijk, Lucretia van der Vloot en Ekaterina Levental.

Muziektheater Hollands Diep heeft deze keer niet gekozen voor een opera, maar voor een muzikaal verhaal, geschreven  door de internationaal bekende toneelschrijfster en dichteres Judith Herzberg. Zij bewerkte de Bijbelse Klaagliederen, poëzie van meer dan 2000 jaar geleden en liet zich hierbij inspireren door de vrouw van Bernard Madoff. Madoff veroorzaakte in 2008 het grootste financiële schandaal aller tijden.  Zijn onblusbare hebzucht verwoestte de samenleving en liet zijn vrouw achter in een even onblusbare rouw. Het stuk is een felle aanklacht, een hartstochtelijke rouw, een actueel verhaal en daardoor van alle tijden.

Componist Boudewijn Tarenskeen schreef de Klaagliedjes op het lijf van de zes zangeressen. De regie is in handen van Cilia Hogerzeil, Dante Boon heeft de muzikale leiding.

Klaagliedjes belooft een bijzondere theaterervaring te worden. Machine 3 wordt getransformeerd tot een grote kamer en de voorstelling speelt zich tussen het publiek af, dat aan de tafels zit. Tijdens de voorstelling staat er iets te eten en te drinken op de tafels (inbegrepen bij de prijs van een toegangskaartje).

Klaagliedjes is op de volgende data te zien:

17 november 13.30 uur (try-out)
22 november 20.00 uur (première)
23 november 13.30 uur en 20.00 uur
1 december 13.30 uur en 20.00 uur.

Op dinsdag 12 november, om 19.30 uur, is er een gratis openbare repetitie eveneens in het Energiehuis.

Wanneer?
12 november 2013 van 19.30 tot 00.00 uur
Organisator
Muziektheater Hollands Diep
Locatie:
Machine 3 van het Energiehuis
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.